английски-курсове-уроци

   Образователен център Давитоз

КУРСОВЕ ПО АНГЛИЙСКИ ЗА FCE

FCE- курсове по английски за First Certificate Уроци по английски за FCE

На тази страница ще научите всичко за Cambridge First Certificate in English. Наша цел е да отговорим на Вашите въпроси.

На какво ниво е изпитът First Certificate in English?

Изпитът е на ниво upper-intermediate, В2 според Езиковата Рамка.

Колко дълго е валиден сертификатът и за какво мога да го използвам?

Много хора избират да се явят на Cambridge First Certificate, а не на TOEFL или IELTS, защото FCE е валиден безсрочно. TOEFL и IELTS са с давност две години. Можете да използвате Cambridge First Certificate за следване в чужбина и за работа. За да решите, кой от изпитите да положите, попитайте конкретно университета и работодателя си в чужбина. Всеки университет и работодател може да признае всеки от изпитите за ниво по Международната езикова рамка, TOEFL, IELTS, FCE или само някой от тях. За консултация можете да се обадите и в офисите на Давитоз.

Какво включва изпитът FCE?

First Certificate обхваща четири езикови умения: четене, писане, слушане и говорене, както и знания по граматика и лексика. Информацията по-долу показва подробно протичането на изпита:

Част 1: Четене и използване на английски език, 1 час и 15 мин. Обхваща разбиране на текстове от книги, вестници и списания.

Част 2: Писане, 1 час и 20 мин. Състои се от две задачи - 1. Писане на писмо или е-мейл и 2. Избор между есе, доклад, ревю и други подобни.

Част 3: Слушане, 40 мин. В тази част ще чуете различни материали, например от тип новини и всекидневни разговори.

Част 4: Говорене, 14 мин. Нужно е да покажете, че можете да общувате с други хора на английски език.

Важно е, че секцията четене и използване на английски (част 1) дава 40 процента от общия брой точки, а другите 3 умения (част 2, 3 и 4) са с тежест по 20 процента всяка.

Тестът се провежда в компютърен или в хариент вариант според предпочитанията на курсиста.

Как протича частта говорене?

Изпитът FCE се провежда в два дни. Първият е един и същ за всички участници. Вторият ден е предвиден за Speaking. По време на устната част ще разговаряте на английски с един или двама партньора на различни теми. Датата на устния изпит се определя индивидуално за всеки около един месец предварително.

Как да се подготвя за FCE?

Център Давитоз провежда висококачествена подготовка по английски език както в групови курсове, така и в индивидуални уроци, съобразени с Вашето ниво и свободно време. Ако искате да проверите нивото си, може да направите входящ тест в офисите на Давитоз или онлайн на www.davitozonline.com. Според входящия тест може да решите, дали да посещавате предварителни курсове по английски или да се запишете директно за подготовка за First Certificate. Подготовката за FCE в Давитоз набляга на местата, които са Ви трудни. Развиваме всяко Ваше умение - за слушане, говорене, четене и писане, за да издържите изпита с отлични резултати. Работим с оригинални изпити от минали години. Информацията относно продължителността и цените на курсове ще намерите на davitoz.org.

Колко време ми е нужно за подготовка?

Времето за подготовка зависи от нивото на английски, което имате. След като направите входящ тест, в Давитоз можем да Ви кажем дали са Ви необходими седмици или месеци. Най-краткият период, който препоръчваме, е четири седмици.

Къде мога да направя примерен тест за FCE?

Може да направите примерен тест като кликнете тук.

Каква е цената на явяването на изпита?

Цената на изпита е около 330 лв, в зависимост дали тестът е в хартиен или компютърен вариант.

Кой вариант на изпита да избера?

Хартиеният и компютърният изпит са едни и същи като съдържание. Зависи от Вашите лични предпочитания, като се има предвид, че компютърният вариант има следните предимства:

- по-чести дати на провеждане

- по-малка такса

- по време на изпита може да се следи оставащото време на монитора

- за секцията Speaking се използват слушалки и текстовете се чуват по-отчетливо

- по-бързо получаване на резултата от изпита

Кога има изпитни дати и къде се провежда тестът?

Изпитните дати и градовете, в които може да се явите, може да проверите тук.

Kак да се регистрирам?

Регистацията се извършва онлайн чрез този линк.

При допълнителни въпроси може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти :)

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ...

курсове по БЕЛ и математикаКурсове за ученици по училищни предмети

 

Център Давитоз София, Варна и Бургас провежда и обучение по български и литература, математика, английски, немски, испански, руски, френски, италиански, география, история, физика, биология, химия, както и подготовка за матура и кандидатстване и за международно признатите изпити TOEFL, FCE, CAE, IELTS, SAT, GRE, GMAT, Test DaF, DELE и други...
Още на www.davitoz.org

онлайн курсове Давитоз

 

Онлайн курсовеОсвен в офисите ни в София, Варна и Бургас, нашите курсове можете да посетите удобно и приятно онлайн. Освен английски, онлайн се предлагат и следните:

- немски, испански, руски, френски, италиански, български за чужденци, гръцки, турски и други езици

- компютърни курсове за: уеб дизайн, 3d StudioMax, Corel Draw, Autocad, Photoshop и други

- курсове за ученици по училищни предмети: български и литература, математика, английски, немски, испански, руски, френски, италиански, география, история, биология, химия, физика, както и подготовка за матури, кандидатстване и за международно признатите изпити TOEFL iBT, Cambridge First Certificate, Advanced, Proficiency, IELTS, SAT, GMAT, GRE, Test DaF, DELE и други

- онлайн обучение по специалности: администратор, аниматор, брокер на имоти, валутен касиер, екскурзовод, застрахователен агент, митнически и данъчен посредник, офис-мениджър, помощник-възпитател, управител на ресторант, управител на хотел, счетоводител, труд и работна заплата (ТРЗ)...

Още на www.davitozonline.com

Преводи и легализация Варна и Бургас
Преводи и легализация
Център Давитоз извършва лицензирани преводи и легализация от и на всички езици, на всички видове документи и интернет страници. Запитвания и поръчки можете да подадете в офисите ни в София, Варна и Бургас, или онлайн. Между клиентите на Давитоз са Лукойл Нефтохим, Леместия Балкан Инвестърс, Балкан Уинд, Мастърхауз и много други. Ние разполагаме с квалифицирани преводачи за устни преводи на бизнес и частни срещи...
Още на www.davitoz.org

Бургас тел. 056 827 301, 0899 978 893

Варна тел. 052 600 678, 0878 95 25 70

София тел. 02 995 03 41, 0878 95 25 92

skype: davitozonline

e-mail: davitozcompany@yahoo.com