английски-курсове-уроци

   Образователен център Давитоз

КУРСОВЕ ЗА DSH

 dsh2

На тази страница можете да намерите информация относно изпита по немски DSH (Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang), както и относно подготовката на курсистите за него в образователен център Давитоз. Нашата цел е да отговорим на Вашите въпроси.

Какво означава DSH и за какво може да се използва сертификатът?

Преводът на съкращението е "Изпит по немски език за прием в университет". Този изпит е предвиден за бъдещи студенти, чиито курсове на обучение ще включват лекции на немски език. Изпитът DSH тества езиковите способности на кандидатите и тяхната готовност за успешна академична дейност.

На какво ниво е изпитът DSH?

Изпитът обхваща оценки от 1 до 3, като най-високата е 3. Оценките отговарят на следната схема в съответствие с нивата от Европейската езикова рамка:

DSH 1 (≥57% верни отговори): Ниво B2

DSH 2 (≥67% верни отговори): Ниво C1

DSH 3 (≥82% верни отговори): Ниво C2

Какви умения тества изпитът DSH?

Тестът се състои от писмена и устна част. Писмената част съдържа следните 4 компонента:

1. слушане с разбиране на академичен текст, свързан с лекции и упражнения в университета. Задачата е да се отговорят въпроси към текста и да се предаде съдържание или обобщение на прочетеното

2. четене с разбиране на академичен текст с въпроси към текста

3. писане на съчинение по зададена тема

4. граматична част

За да се премине към устната задача на изпита е нужна минимална оценка DSH 2 на писмената част.

В устната част кандидатът провежда разговор с няколко изпитващи на избрани от тях теми. За издържане на устния изпит е нужен минимален резултат DSH 1.

Как да се подготвя за DSH?

Център Давитоз провежда висококачествена подготовка по немски език както в групови курсове, така и в индивидуални уроци, съобразени с нивото и свободно време на курсиста. За проверка на нивото, можете да направите входящ тест в офисите на Давитоз или онлайн на www.davitozonline.com. Според входящия тест можете да решите, дали да посещавате предварителни курсове по немски или да се запишете директно за подготовка за DSH. Подготовката за DSH в Давитоз набляга на местата, които са трудни за курсиста. Развиваме всяко едно умение - за слушане, говорене, четене и писане, за да издържите изпита с отлични резултати. Работим с оригинални материали за подготовка. Информацията относно продължителността и цените на курсове ще намерите на davitoz.org.

Колко време ми е нужно за подготовка за DSH?

Времето за подготовка зависи от нивото на немски език, което имате. След като направите входящ тест по немски, в Давитоз можем да кажем дали са необходими седмици или месеци. Най-краткият период, който препоръчваме при наличие на добри познания по езика, е четири седмици.

Къде мога да направя примерен тест за DSH?

Применерен тест за DSH можете да изтеглите от тук.

Какава е цената за явяване на изпита DSH?

Цената на изпита зависи от мястото, на което се провежда. Според университета, в който кандидатствате, таксата варира между 40 и 150 Евро.

Къде мога да се явя на изпита DSH?

Изпитът DSH се провежда в университетите в Германия. DSH за България се провежда от преподаватели от катедрата по Западни езици към факултета по Класически и нови филологии на Софийския университет и представители на университетa в Мюнстер.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти :)

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ...

курсове по БЕЛ и математикаКурсове за ученици по училищни предмети

 

Център Давитоз София, Варна и Бургас провежда и обучение по български и литература, математика, английски, немски, испански, руски, френски, италиански, география, история, физика, биология, химия, както и подготовка за матура и кандидатстване и за международно признатите изпити TOEFL, FCE, CAE, IELTS, SAT, GRE, GMAT, Test DaF, DELE и други...
Още на www.davitoz.org

онлайн курсове Давитоз

 

Онлайн курсовеОсвен в офисите ни в София, Варна и Бургас, нашите курсове можете да посетите удобно и приятно онлайн. Освен английски, онлайн се предлагат и следните:

- немски, испански, руски, френски, италиански, български за чужденци, гръцки, турски и други езици

- компютърни курсове за: уеб дизайн, 3d StudioMax, Corel Draw, Autocad, Photoshop и други

- курсове за ученици по училищни предмети: български и литература, математика, английски, немски, испански, руски, френски, италиански, география, история, биология, химия, физика, както и подготовка за матури, кандидатстване и за международно признатите изпити TOEFL iBT, Cambridge First Certificate, Advanced, Proficiency, IELTS, SAT, GMAT, GRE, Test DaF, DELE и други

- онлайн обучение по специалности: администратор, аниматор, брокер на имоти, валутен касиер, екскурзовод, застрахователен агент, митнически и данъчен посредник, офис-мениджър, помощник-възпитател, управител на ресторант, управител на хотел, счетоводител, труд и работна заплата (ТРЗ)...

Още на www.davitozonline.com

Бургас тел. 056 827 301, 0899 978 893

Варна тел. 052 600 678, 0878 95 25 70

София тел. 02 995 03 41, 0878 95 25 92

skype: davitozonline

e-mail: davitozcompany@yahoo.com