Фризьорски курсове в София, Варна и Бургас

Фризьорски курсове

Курсове за професия фризьор

Център Давитоз провежда лицензирани курсове за фризьор в София, Варна и Бургас. Завършилите успешно професионален фризьорски курс получават удостоверение за квалификация с валидност в страната и в чужбина. Обучението се води от професионални фризьори и стилисти с дългогодишен стаж по специалността.

Знания и умения по фризьорство

Стандартите в съвременното фризьорство са високи. Централна тема в професията е отношението към клиентите и умението да се отговаря на техните представи за прическа или цвят. Умението да се изслушва внимателно и да се отговаря на техните желания е точно толкова важно колкото и самото владеене на техники и прийоми. За да се постигне това, нашите фризьорски курсове са с подчертано практическа насоченост и обхващат следните знания и умения:

  1. ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД
  2. МАТЕРИАЛОЗНАНИЕ
  3. ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТНОТО МЯСТО
  4. ТЕХНОЛОГИЯ НА СЪВРЕМЕННОТО ФРИЗЬОРСТВО

4.1. Фризьорски инструменти и пособия

4.2. Измиване на коса

4.3. Подстригване на коса: подстригване с ножица и с бръснач

4.4. Филиране на коса

4.5. Начин на изработване и технология при мъжко подстригване

4.6. Бради, мустаци и бръснене

4.7. Юношески и детски подстригвания

4.8. Изработване на фризура чрез сешоар и четка

4.9. Изработване на фризура за официални случаи

4.10. Студено дълготрайно къдрене – правила

4.11. Изсветляване на коса

4.12. Кичури

4.13. Поправка на несполучливо боядисани коси

4.14. Стимулиращи и подхранващи средства

4.15. Новости в технологията на работата като фризьор

  1. ПРАКТИКА ПО ФРИЗЬОРСТВО

Организация на обучението за фризьори

Център Давитоз е лицензиран международно за провеждане на професионално обучение за ФРИЗЬОР. Нашите курсове са дневни, вечерни, през седмицата и съботно-неделни. По професията можете да се обучавате в нашето училище за фризьори в София, Варна и Бургас. Курсовете стартират два пъти месечно, а индивидуалното обучение в още по-кратки срокове.

Продължителност на професионалното обучение

Има 3 вида продължителност на обучението – едномесечно, двумесечно и индивидуално. Във всеки от вариантите бъдещият фризьор има възможност да получи както теоретични, така и практически знания и умения по специалността. Срокът на обучение се определя от интензивността на посещенията във фризьорския салон.

Разпределение на часовете

– едномесечен курс за фризьор: 4 пъти седмично по 6 учебни часа – интензивно обучение за кратък срок от време

– двумесечен фризьорски курс: 2 пъти седмично по 6 учебни часа – по-малка интензивност за по-заетите

– индивидуално обучение по фризьорство: по уговорка с преподавателя. Предвидено е за хора, които са свободни само в определени дни и часове. Обучението е по уговорка с инструктора-фризьор в удобни за курсиста дни и часове.

Фризьорски курсове в София, Варна и Бургас

Цени за професионално обучение

– Груповите обучения за фризьори са 648 лв с една вноска, 708 лв с 2 вноски по 354 лв.

– При индивидуално обучение 768 лв с една вноска, 828 лв с 2 вноски по 414 лв.

– За курсисти, които не са посещавали часове в Давитоз и желаят да се явят на еднодневно обучение и изпит, полагането на изпит и издаването на удостоверение за квалификация е 358 лв.

– За курсисти на Давитоз изпитът и издаването на документ са безплатни.

Изпит по фризьорство

Изпитните билети обхващат материал по теория и практика на професия „Фризьор“. За тези, който имат предварителни познания и практически умения по специалността, се препоръчва еднодневна подготовка и явяване на изпит.

сертификат по фризьорство

Сертификат за завършен курс

Курсистите получават удостоверение за фризьор, валидно в България и в чужбина. При необходимост документът се издава безплатно на английски или немски. Можем да извършим също така и заверка с легализация на сертификата за чужбина в Консулски отдел към Министерството на външните работи, като процедурата се заплаща.

Кой може да се яви на изпит и да получи сертификат?

На изпит по фризьорство в Давитоз за получаване на удостоверение за квалификация може да се яви всеки желаещ. При необходимост документът се издава на английски или немски. По желание може да се извърши превод и легализация на сертификата на чужд език в Консулски отдел към Министерството на външните работи, като услугата се заплаща. За повече информация се свържете с нашите фризьорски школи в София (Дианабад или Опълченска), Бургас и Варна.