Курсове по фотография

Записване за курс по фотография.

Курс по фотография – Да погледнем света през обектив!

Искате нещо ново в живота си? Нещо различно? А готови ли сте да уловите неуловимото? Или да променяте мига?

Заповядайте в нашите курсове по фотография, в едно „магическо” училище!

Единственото, което ви е нужно е желание за магия и разбира се вълшебната пръчица – Вашият фотообектив. Заедно ще си играем със сенките и ще улавяме чувствата и душата. Защото фотографията не е просто снимане. Тя е изкуство, създавано от творец. Тя е начин да изразиш себе си пред другите и да им покажеш околния свят през твоята гледна точка. Универсалният език на образите, който ще Ви отведе отвъд хоризонта на сетивата.

Защо Ви е полезен курсът по фотография?

Често хората си мислят, че е достатъчно да имат в ръцете си добър инструмент, за да направят красиви снимки. Това обаче не е точно така. Да, фотоапаратът е важен, както има значение, дали ножът на готвача е достатъчно остър. Но освен добро оборудване, за да запечатате истински спомени, са Ви нужни фотографски идеи, вдъхновение, въображение. Всичко това ще научите в курса по фотография при нас, а ако имате тези умения, ще ги доразвиете.

Дали ще се реализирате професионално или ще запечатвате красотата само за удоволствие – изборът е Ваш. Но и в двата случая ще овладеете изкуството на дребните детайли – онези, които всъщност съставят цялостната картина. Ще се потопите в едно безкрайно пътуване и ще преоткривате магията на фотографията всеки ден. И… всяка нощ! Мислите, че във времето, когато ние спим, всичко останало почива? Точно обратното. Нощта е пълна с живот и динамика, която за съжаление голяма част от хората пропускат. Ето Ви възможност да се потопите в тази уникална красота и да я покажете и на другите.

Магията на снимковото изкуство се крие в това, че то е неподвластно на времето. Чрез снимките ние се връщаме в миналото, преоткриваме настоящето и надничаме в бъдещето. Обучението при нас ще Ви даде идеи и за професионална реализация. Какво по-хубаво от това, работата да бъде едновременно и удоволствие? Удоволствие от попиващата у вас красота, удоволствие от пътуване, срещи с нови хора, с нови култури… или просто запечатване на прекрасна и невероятна природа. А защо не и на сивото, но само на пръв поглед сиво градско ежедневие? С помощта на фотоапарата може да превърнете всичко скучно във вълнуващ разказ. Ще се забавляваме заедно, ще създаваме шедьоври и ще се вдъхновяваме взаимно.

Какво обхваща пълният курс по фотография?

Конспект:

  1. Фотоапаратът и обективът – продължение на моето виждане и мисъл.
  2. Композиция. Упражнение „Да намеря или създам гледна точка“.
  3. Бленда, дълбочина, перспектива. Упражнение „Моята перспектива – какво мога да видя и покажа“.
  4. Скорост. Упражнение „Да уловим неуловимото“.
  5. Светлина. Упражнение „Игра със сенките“.
  6. Софтуер. Упражнение „Да променя мига“.
  7. Упражнения: Улична фотография – архитектура, пейзаж, портрет.
  8. Упражнения: Портрет – да уловим чувствата и душата.
  9. Упражнение: Обработка на моите снимки и подготовка на моята изложба.
  10. Създаване на портфолио с моите най-добри фотографии.

Как се провежда обучението? Предлагате ли индивидуални уроци по фотография?

Провеждаме индивидуални и групови обучения – по Ваш избор. Груповите курсове по фотография са 5 седмици, два пъти седмично по 3 учебни часа. Таксата е 528 лв. Може да изберете и индивидуални уроци с посещения по договаряне. Цена на уроците по фотография: 588 лв.

Ако смятате, че притежавате нужните умения и талант, може да се явите само на изпит, без да участвате в курс. Цената за явяване и сертификат е 337 лв.

За курсисти на Давитоз явяването на изпит и издаването на диплома са безплатни.

Кога има стартиращи курсове?

Нашите курсове по фотография започват в началото и в средата на всеки месец.

Сертификат:

В края на курса освен удовлетворение от постигнатото, ще получите и безплатен сертификат, преведен на английски или немски език. След легализация в МВнР, легализацията се заплаща, нашите сертификати са валидни и в чужбина.