Английски език София, Пловдив, Варна, Бургас

Уроци по английски език

Уроци по английски език за ученици и възрастни

На страницата ни ще намерите изчерпателни отговори на въпроси, свързани с курсовете.

Бързи връзки:
ЦЕНИВРЕМЕТРАЕНЕНИВАИЗПИТИ
ЗАПИСВАНЕ

За какви групи от хора са предназначени нашите курсове?

Занятията са разпределени в различни групи, според нуждите и възрастта – в обучение за възрастни, деца и ученици. Също така и според нивото, което можете да определите посредством онлайн тест:

Курсове за възрастни

Често ни задават въпроса, дали е по добре да се избере индивидуално обучение или групови занятия. Изберете индивидуалните уроци по английски за възрастни, когато:

 • Имате плаващ график на свободно време;
 • Искате да се работи според Вашето темпо без да изчаквате другите хора;
 • Предпочитате преподавателят да работи единствено с Вас;
 • Имате потребност от обучение по английски за възрастни, което не е стандартно за даденото ниво, например намирате се между две нива, между ниво A1 и ниво A2 или
 • Искате да научите специфични термини.

курсове по английски за деца

Курсове за ученици

Извършваме обучение по английски за ученици, които желаят да се развиват или да си помогнат за усвояване на училищния материал. При необходимост от наваксване на неусвоена материя индивидуалните уроци по английски за ученици са за препоръчване в сравнение с груповите занятия.

Английски език за деца

В специално конструираните уроци по английски за деца ние наблягаме върху постепенното навлизане в новата среда и създаване на позитивна нагласа към ученето. Изключително положителни и трайни резултати показва плавното обучение по английски за деца, при което те навлизат инстинктивно и с интерес в новите думи и изрази. За повече информация за обучението в ранна възраст натиснете тук.

английски нива

Колко продължава един курс?

 • Груповите занятия за възрастни се провеждат в шестседмични курсове с посещения два пъти седмично по 3 учебни часа.
 • Обучението в група за деца и ученици е два вида: 6 седмици (със занятия два пъти седмично по 3 учебни часа) и 12 седмици, които обхващат близо 3 до 4 месеца според почивните дни и ваканции на децата (с посещения от 3 часа седмично).
 • Индивидуалните уроци се провеждат по уговорка според свободното време и предпочитания на курсиста – както за възрастни, така и за деца и ученици.

Каква е учебната програма?

 • Учебникът за възрастни е световно признатата система The New Cambridge English Course. В индивидуалните часове може да се ползва същият учебник или друг, който обучаемият е избрал. Конспектите на основните нива можете да разгледате тук. За по-високите степени посетете нашите школи във Вашия град.
 • Специализираното обучение, например по бизнес английски, за туризма, хотела, ресторанта и с юридическа насоченост се извършва по учебници, специално насочени към дадените теми и словно богатство.
 • В уроците за ученици и деца се използват предимно помагалата Get Ready и Hello. Може да се следва и изучаваната в училището на детето учебна система.
 • При изпитна подготовка (за TOEFL iBT, IELTS, FCE – Cambridge First Certificate in English, CAE – Cambridge Advanced Certificate, Certificate of Proficiency in English, SAT, GRE, GMAT, матура след 12 клас и други изпити) работим с профилирани системи с цел развитие на изискваните знания и умения.

Кои са преподавателите?

Център Давитоз извършва висококачествена подготовка с традиции в обучението. Успехите на нашите възпитаници са резултат от дългогодишна работа и отличен преподавателски екип. Всеки един учител притежава както теоретични знания, така и практически умения.

Какви степени на обучение предлагаме и какви нива на английски език се изучават?

Нашите тренинг занимания са насочени към начинаещи, напреднали, ползващи разговорни теми, работещи с бизнес терминология и интензивно обучаващи се.
Уроци по английски език

Английски език за начинаещи

Можете да попитате, защо има уроци по английски език за начинаещи и дали е възможно да се учи без да се следват нива. Представете си научаването като строежа на една къща. Можете ли да сложите стените преди да сте приключили с основите и фундамента. Да, възможно е, но е сигурно, че стените ще паднат в най-скоро време. Затова са нужни курсове по английски език за начинаещи, за да имате възможност да навлезете в тематичната среда и да поставите стабилни основи. Началните думи и граматика са не просто обучение по английски език за начинаещи. Те са първите и най-важни стъпки към едно прекрасно пътуване, наречено постигане на нови способности.

Английски език за напреднали

След като сте поставили здрави основи можете да продължите и да надградите с уроци по английски език за напреднали. Много от Вас са споделяли, че колкото повече знаят и могат, толкова повече желаят да учат и се мотивират. И да така е, в задълбочените курсове по английски език за напреднали упражнявате научени теми и граматически единици и се справяте с все по-сложни текстове. Имате възможност да четете необятния обем от информация, която предлага интернет предимно и често само в чужди сайтове. Защо ми е нужно обучение по английски език за напреднали? Можете да си зададете този въпрос и какъвто и да е отговорът, Вие ще се развиете в личен и професионален план.

Курсове по разговорен английски

Преди няколко десетилетия сегашното обучение по разговорен английски беше немислимо. Смяташе се, че практически уроци по разговорен английски са възможни само след  дълго изучаване на теория и правила. Практиката обаче показва, че умението да говориш е най-важната компетентност. Поради това от самото начало ние наблягаме задълбочено върху разговорната част.

курсове по бизнес английски

Бизнес английски

Специално разработените уроци по бизнес английски обхващат терминология със специфична насоченост. Можете да разгледате детайлно описание на темите като кликнете на линка бизнес английски. Специализираните курсове по бизнес английски са създадени, за да акцентират върху така нареченото ситуативно обучение. Курсистът се поставя в различни ситуации, които той или тя ще срещне в реална работна обстановка. Целенасоченото обучение по бизнес английски предоставя възможност да се работи конкретно върху думи и изрази, които се използват при делово общуване и кореспонденция.

Интензивен курс по английски език

Изборът на интензивни уроци по английски език е предимство, когато разполагате с малко време за научаване на думи и граматика. При записване за интензивни курсове по английски език е желателно да отделите достатъчно време за допълнителна подготовка вкъщи. В случай че поради различни обстоятелства не разполагате с това време, в момента например работите, а ще заминавате за Англия, препоръчваме добре да сортирате и да съхраните записките си. Така ще имате възможността да преговаряте уроците многократно в бъдеще. Вариантът за интензивно обучение по английски език е добър и когато искате да преговорите забравени думи, изрази и граматика.

Колко са нивата?

Основните нива са 4. Над тях има и надграждащи според целта на човека, например за работа като лекар в чужбина или за следване в университет зад граница.

Набляга ли се на говоримия език?

Да, езикови школи Давитоз в Бургас, Пловдив и Варна фокусират занятията си именно върху умението на всеки да разговаря в конкретни ситуации, в които знаем, че ще попаднете.
Уроци по английски език Бургас

За кои изпити можем да се подготвим?

Можете да участвате в обучения за отлично представяне на матури, кандидат-студентски изпити, TOEFL, IELTS, FCE, CAE, SAT, GRE, GMAT и други изпити.

Матури по английски език и кандидат-студентска подготовка

В основата си подготовка за матура по английски език обхваща материала от всички учебни години, като изисква от ученика да се справя говоримо на ниво B1, а писмено на ниво B2. В сравнение с матурите кандидат-студентската подготовка варира за отделните университети. По-често изискванията на висшите учебни заведения са по-високи и количеството на труд и усилия от страна на бъдещия студент е по-голямо.

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

Целенасочената подготовка за toefl (Test of English as a Foreign Language) е от ключово значение, за да постигнете добри резултати. На нашата страница може да прочетете информация с подробности за американския изпит.

IELTS (International English Language Testing System)

Вашата подготовка за ielts (International English Language Testing System) обхваща 4 ключови компетентности: слушане, четене, писане и говорене. Ние ги развиваме заедно с Вас. Всяка една компетентност ще Ви е от голяма полза както за изпита, така и за бъдещата Ви лична и професионална реализация.

FCE (First Certificate in English)

За да се извърши подготовка за fce (First Certificate in English) трябва да имате завършено минимум B1 ниво. За отличен резултат се нуждаете от ниво B2. От изключителна важност за Вас е да знаете това, иначе рискувате образно казано да влезете в дълбоки води без да може да плувате.

CAE (Cambridge Advanced English) и Certificate of Proficiency in English

За да стигнете до подготовка за cae (Cambridge Advanced English) или до Certificate of Proficiency in English най-вероятно имате зад себе си години инвестирано време и труд. На този етап ще се задълбочите до ниво C1 и C2. След завършване на курса за CAE Вие ще можете да се изразявате спонтанно и гладко в сложни ситуации и теми по начин, близък до Вашия български. При приключване на обучението за Certificate of Proficiency in English на ниво C2 Вие трябва да си служите с езика като с майчин. Също така трябва да можете да правите преводи на текстове в устна и писмена форма на ниво професионален преводач.

SAT, GRE, GMAT

Ще се нуждаете от подготовка за SAT, за да учите за бакалавър в САЩ, както и в различни американски университети по света. Не са малко и неамериканските висши заведения, които започнаха да поставят SAT като критерий за подбор. В сравнение подготовка за GRE се налага, когато кандидатствате за магистър или за докторат. Разликата между GRE и също толкова задълбочената подготовка за GMAT е, че GMAT се представя при подаване на документи преди всичко за бизнес специалности. Общото между трите изпита е, че се явявате на онлайн формат и отговаряте както на лексикална, така и на математическа част.
Изпити по английски език

Как мога да определя нивото си?

Входящ тест за начинаещи, средно напреднали и напреднали можете да попълните безплатно онлайн като използвате следните линкове:

Може да посетите и нашите школи и да попълните безплатен входящ тест на място.

Какви са актуалните цени?

Актуалните цени за обучение по английски език са:

 • При обща подготовка 288 лв за курс в групова форма и 346 лв за индивидуално обучение;
 • При занятия с бизнес специфика 346 лв индивидуално;
 • В курсовете за матура след 12 клас и за кандидатстудентска подготовка 346 лв за занятия в група и 389 лв при индивидуални занимания;
 • При тренинг за изпитите TOEFL iBT, IELTS и Cambridge First Certificate 346 лв за курс в група и 389 лв за индивидуално обучение;
 • При подготовка за Cambridge Advanced и Proficiency 389 лв за индивидуален курс;
 • При тренинг за SAT, GRE, GMAT и други изпити 432 лв за индивидуални занятия.

СПЕЦИАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ: В случай че се запишете с един или двама Ваши приятели или роднини, ще заплатите таксата за група вместо посочените цени за уроци по английски език, а ще може да уговаряте часовете си в плаващ график в удобно за Вас време.

ВАЖНО: За завършили в школа Давитоз явяването на изпит по Европейската Референтна Рамка и издаването на сертификат са безплатни. За хора, които са придобили знания извън нашите центрове, таксата за полагане на изпит и получаване на съответния сертификат е 168 лв.

По заявка документът се получава и на друг чужд език. Таксата е 15 лв.

Посочените цени са валидни и за нашите онлайн курсове.

Кога се заплаща таксата за обучение по английски език?

Таксата се внася в пълен размер преди началото на обучението.

Къде се провеждат курсовете?

Обучението се извършва по Ваш избор в нашите школи или онлайн чрез дистанционен тренинг.

На място в нашите езикови школи в: София, Пловдив, Варна и Бургас.
Онлайн курсове по английски език

Курсове по английски език онлайн (за и против и защо може да са подходящи за мен)

За и против: Вероятно е да предпочетете провеждането на уроци по английски език онлайн в следните случаи:

 • Когато времето за път е дълго или е по-разумно за Вас да си спестите часовете за пътуване;
 • Когато живеете извън България;
 • Когато поради някаква друга причина е по-удобно за Вас да завършите обучение по английски език онлайн;
 • Когато желаете да се възползвате от допълнителните предимства на онлайн обучението: интерактивни упражнения по слушане, четене, граматика, писане и говорене и лесен достъп до допълнителни учебни материали – видео уроци и упражнения 24 часа в денонощието.

Не е желателно да участвате в онлайн обучение, ако не работите с клавиатура, не се справяте с онлайн пространството, нямате компютър или интернет връзка.

Начин на провеждане: Онлайн училището е система от електронни учебни материали. Учебните материали се обработват с помощта на онлайн учители на живо и съдържат онлайн упражнения. От Ваша страна не трябва да инсталирате какъвто и да е допълнителен софтуер на Вашия компютър. Достатъчно е да имате стабилна интернет връзка и скайп (Skype), както и микрофон и слушалки. По време на всяко упражнение учителят обяснява дадената онлайн задача, докато се намирате пред компютъра. Вие сте в постоянен и непрекъснат контакт с преподаващия така, все едно сте в учебната зала. Този вид онлайн занятия ние наричаме лице в лице, като нашата цел е онлайн курсовете да са равностойни на заниманията в класната стая. Онлайн тренингът лице в лице се различава коренно от автоматизираната разновидност на учене, при което се работи единствено или предимно с компютърни упражнения, без преподавател или само с откъслечни консултации с обучаващия. Тук можете да намерите няколко примерни упражнения, които ще Ви дадат представа за ползването на онлайн материалите: примери. Ако въпреки това имате затруднения, учителят ще Ви помогне, тъй като по време на часовете ще сте в постоянен двустранен контакт чрез скайп.

Практическа насоченост: Онлайн обучението в Давитоз е насочено към практиката – ясно изразено развитие на способността да се слуша автентична реч и да се разговаря. Курсистите са поставяни в реални ситуации, които те ще срещнат, общувайки например с англичани и американци.

Учебни пособия: В нашите онлайн курсове се работи с онлайн базирани материали, разработени по модела на международно признатата Европейска Референтна Рамка. Участниците в обучението, които желаят да получат хартиен вариант от учебника и тетрадката, могат да заявят това при записване.

Видове курсове: Лицензираните онлайн курсове обхващат видовете занимания, посочени по-горе, а именно:

 • Всички сертификатни нива;
 • Онлайн занятия за възрастни, деца и ученици;
 • Онлайн изпитна подготовка за матура, TOEFL iBT, IELTS, Cambridge First Certificate, Cambridge Advanced Certificate, Certificate of Proficiency in English, SAT, GRE, GMAT и други изпити.

Има отделни виртуални онлайн групи според възрастта, нивото и търсената подготовка.

Продължителност и цена: Онлайн курсовете за деца, ученици и възрастни са със същата продължителност и цена като уроците на място в учебните ни школи.

Преподаватели: Център Давитоз провежда висококачествено онлайн обучение, следствие на дългогодишна работа и отличен преподавателски състав. Всеки един преподавател е специалист с теоретичен и с практически опит.

Изпити и сертификати: Финалните изпити се полагат в онлайн форма с учител или по желание на курсиста на място в нашите обучителни центрове. Таксата включва и издаването на международно валиден сертификат, който може да получите и на друг чужд език. Желаещи да се явят на изпит, които не са участвали в нашите курсове, заплащат такса от 168 лв.

Записване за онлайн курсовете: Записването се извършва чрез заплащане на таксата по банков път или на място в офисите ни.

Как да науча английски език?

Кой ли не си е задавал този въпрос. Можете да се опитате сам, но научаването на правилно говорене и писане не е лесна работа. Дали бихте тръгнали да си шиете дрехите сам при положение, че не сте шивач… А дали да се научите да говорите и пишете е по-маловажно и по-лесно от това да си ушиете дреха… Едва ли. Затова са Ви необходими специалисти. Ние искаме и можем да Ви помогнем.

Кога има дати на започващи групи?

Обученията за всяко ниво и вид курс стартират в началото и в средата на всеки месец. Същите дати са валидни и за нашите онлайн курсове. Индивидуалните занимания започват по уговорка.

Какви сертификати се получават?

Всяко едно ниво завършва с изпит и сертификат. Сертификатите от изпитите, провеждани в Давитоз, са признати международно. Можете да ползвате Вашия сертификат в България и в чужбина и да го получите в превод и на чужд език.

Мога ли да се явя само на изпит?

Да, таксата за явяване е 168 лв. Изпитът е по избор на курсиста – на място или онлайн с преподавател на живо.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратете запитване или директно да се свържете с нас.