Курсове по италиански език в София, Варна и Бургас

Курсове по италиански език в София, Варна и Бургас

Уроци по италиански език Давитоз

Подготовката в нашите езикови школи в София, Варна и Бургас се ориентира според нуждите на курсистите и техните цели, свързани с изучаването на езика. Имаме курсове за обща подготовка по италиански, но също така и подготовка за изпити или матура. Перфектното научаване на един език се крие в детайлите, затова и ние винаги държим да обсъдим с нашите курсисти колко интензивно имат възможност да посещават обучение и на кои компоненти желаят да се наблегне в отделните уроци. Италианският не е труден за изучаване, ако се подходи към него с интерес и целенасоченост. За да можете да се ориентирате по-добре в структурата на нашите курсове, сме избрали най-честите въпроси, на които обикновено даваме отговор преди записване.

Често задавани въпроси са:

Каква е продължителността на обучение?

Времетране на езиковите курсове
Курс за възрастни
6 седмици с уроци 2 пъти седмично по 3 учебни часа - стартират в началото и средата на всеки месец за всяко едно от нивата
Курс за деца и ученци
6 седмици с уроци 2 пъти по 3 у.ч. часа на седмица или 3 месеца с уроци 2 пъти по 1,5 у.ч. на седмица - стартират в началото и средата на всеки месец за всяко едно от нивата
Индивидуално обучение
Честота на посещенията и времетране на курса са по желание на курсиста. Уроците са по уговорка с преподавателя. Стартират възможно най-скоро след записване.

 

Как мога да определя нивото си?

Входящ тест по италиански можете да направите безплатно в наш офис, или онлайн като кликнете ТЕСТ ПО ИТАЛИАНСКИ.

Подготвяте ли за италиански изпити?

Предлагаме задълбочен тренинг за всеки от изпитите към нивата по Европейската Езикова Рамка, както и за изпитите CELI и други.

изпити CELI

Има ли курсове за деца?

Има отделни групи за възрастни, деца и ученици. Нашите преподаватели разработват своите уроци така, че да подхождат към възрастовата група на курсистите.

Какви учебни програми са предвидени?

– В курсовете за възрастни се работи по международно признатата система „Nuovo Progetto Italiano“, a в индивидуално обучение по същата програма или по материали, които курсистът е избрал.

италиански за възрастни

– Специализираното обучение по бизнес италиански, в сферата на туризма, юридически италиански и други се провежда по специализирани материали.

– В курсовете за деца и ученици се използва най-често системата „Italiano per bambini“, но според възрастта има и други учебници.

– При подготовка за изпити CELI (ЧЕЛИ), матури, кандидат-студентски и други изпити обучението се извършва по специализиран за дадения изпит учебник. При подготовка за матура с италиански се ползват програми, одобрени от МОН.

Предлагате ли разговорен италиански?

Да, комуникативното учене е в основата на нашия подход към езика. Към всяка тема има упражнения за говорене, с които се затвърждават думите и граматиката, взети в урока. За по-голяма реалистичност се пресъздават сцени от ежедневието, курсистите са поставяни в реални ситуации, които те ще срещнат при общуването си на италиански език.

Колко са нивата на обучение?

Предлагаме нива по италиански за начинаещи и напреднали, като основните степени ca 4. Над тях има и специализирани, надграждащи, например за работа в чужбина или за следване в университет.

Кога има започващи курсове по италиански?

Курсовете за всяко ниво започват в началото и в средата на всеки календарен месец. Индивидуалните уроци стартират по предварителна уговорка с преподавател.

Курсове по италиански език

Кои са преподавателите?

Преподавателите в център Давитоз са специалисти по езика с подход към хората и обучението. Всеки един от тях притежава теоретични и практически знания и умения.

Каква е цената на обучение?

Езикови курсове - цени в лева
Цени за групово обучение
Обща езикова подготовка
288
Подготовка за матура и кандидатстудентски изпит
346
Цени за индивидуално обучение
Обща езикова подготовка
346
Подготовка за матура или кандидатстудентски изпит
389
Подготовка за специализиран изпит
432
Изпит за сертификат
Полагане на изпит, без посещение на курс
168
Специално предложение
При записване на двама или повече курсисти в един и същ курс, той се провежда на цената на групови занятия, но по индивидуален график.

Кога се заплаща таксата?

Заплаща се при записване в пълен размер в офисите ни в София, Варна или Бургас, както и по банков път. За бланка на преводното нареждане се свържете с наш служител.

Ще получа ли сертификат след края на курса?

Център Давитоз е лицензиран международно. Курсовете по стандартните нива завършват с изпит и сертификат съобразно Европейската Езикова Рамка, който може да бъде издаден и в превод на италиански или английски.

Валиден ли е сертификатът в чужбина?

Сертификатите от изпитите по италиански, провеждани в Давитоз, са международно валидни за нивата А1 до С2. Те са съобразени както с изискванията на Общата европейска референтна езикова рамка, така и с международните стандарти за езикова компетентност. Могат да послужат както за търсене на работа, така и за по-нататъшно обучение в Италия.

серитификат

Мога ли да се явя само на изпит, без да съм посещавал курс в Давитоз?

Да, при налични предварителни знания по езика можете да се явите на изпит за достигнатото от Вас езиково ниво. Записването се извършва в офисите ни в Бургас, Варна и София, или онлайн. Таксата е 168 лв.

Как мога да уча италиански в Давитоз, ако не съм от града и не мога да пътувам?

Нашите онлайн уроци по италиански език са лицензирани международно и са подходящи за обучение от вкъщи. Провеждат се чрез скайп, слушалки и микрофон и са изключително подходящи за хора, които искат да пестят време и да не пътуват излишно. За повече информация за онлайн обучението натиснете тук.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂