Курс по маникюр Варна – ноктопластика, декорации, шилак

курсове по маникюр Варна

Професионално обучение по маникюр, ноктопластика и декорации във Варна

Нашият курс за маникюр и педикюр е съставен от тематично обособени модули, които покриват целия спектър от услуги, обхващащи професионалната грижа и поддръжка на външния вид на ноктите и ръцете. Маникюрът е и класическа и прогресивна специалност едновременно, защото има богата история, но технологиите за обработка на лаковете и разработките на все по-нови и ефектни материали се развиват непрестанно. Това развитие е видно и в конспекта, по който се ориентират нашите курсове за ноктопластика. Обучението обхваща работа с модерни материали като гел, акрил, шилак, но също така и теми от класическия маникюр, без които знанията на курсистите биха били непълни. Професионалното обучение за маникюрист в Давитоз цели да даде на курсистите възможно най-изчерпателни познания по устройството и физиологията на нокътя, както и да ги въведе в най-новите тенденции за изработка на вълнуващи маникюри и декорации.

За кого са предназначени нашите професионални курсове за маникюристи?

Нашето професионално обучение е насочено към креативни личности, които имат интерес към изработка на ефектни и трайни украси на нокътя. От него се възползват най-вече хора, които искат да придобият професионална квалификация за маникюрист и да работят в салон или козметично студио. Занятията са структурирано така, че всеки курсист да получи тясна специализация по избрания от него модул или модули и да може да извършва дейност на високо професионално ниво. Квалификацията е ориентирана към професионални маникюристки, които искат да работят самостоятелно и да развиват бизнеса си устойчиво и прогресивно, така че чрез своето реноме да привличат все повече клиенти. За това са нужни порядъчна доза въображение и усет към красивото. Дейността изисква внимание към детайла и желание нещата да се изпипват до съвършенство.

маникюр, шилак, акрил
Професията е подходяща за напълно начинаещи, на които им предстои скоро да навлязат в работата, но също и за професионалисти в други козметично-естетични области, като например фризьори, козметици и гримьори. Работещите в тези специалности имат обща цел – да модернизират външния вид и да допринесат за естетическото развитие на клиента. Затова и предлагането на повече от една разкрасителни услуги често е удачен вариант за притежателите на собствено студио за красота. Тренингът също така е подходящ и за любители, които желаят да разширят набора от техники, които използват в своите занимания и искат да видят професионално изпълнение в специализирана работна обстановка.
Курсистите са традиционно жени, но със засилване на тенденцията все повече мъже да посещават студия за красота и да прибягват към професионална грижа за ноктите, мъжките специалисти по ноктите бавно но сигурно ще набират популярност. Засега мъжете, упражняващи този занаят са като бели лястовици сред множеството, но съвсем скоро може и да спрем да се учудваме, когато при влизане в салона да виждаме представители на силния пол с пила за нокти в ръцете.

Курсове за маникюр във Варна

Нашите курсове за маникюр във Варна отговарят на изискванията и на най-изтънчения вкус. Професионалната подготовка се провежда в едни от най-популярните студия в града с опитни професионалисти, които поетапно въвеждат курсистите в тайните на ефектната и трайна украса на ръцете. За да се запишете за курсове за ноктопластика във Варна, заповядайте в нашия офис на булевард Владислав Варненчик 43. Цените и конспектите на курса можете да разгледате на следната страница: маникюр Давитоз.

Кога има стартиращи курсове за маникюристи?

Групи за всеки един от модулите стартират през две седмици, обикновено към първо и петнадесето число на месеца. Индивидуалните обучения стартират няколко дни след записването за курса.

обучение по маникюр

Какво представлява изпитът за маникюрист в края на курса?

Изпитът за маникюрист се състой от писмена част във формата на тест и практическо задание, което се тегли с билетче от курсиста. Курсистите на образователния център обикновено са практикували всяка от изпитните процедури поне по веднъж и са подготвени за изпитните задания както теоретично така и практически. За маникюристи, които не са участвали в пълния курс и се явяват само на изпит е важно да знаят, че въпросите съдържат теми по анатомия и физиология на кожата и нокътя, по хигиенно-санитарните изисквания при работа с клиенти и работа с химични вещества и материали, по техники за подготовка и оздравителни процедури на нокътя, техника и технология за оформяне на нокътя, подбор на материали за работа върху конкретен вид украса, етапите за полагането н слове и завършване на конкретен вид изработка. За явяващите се на изпит, които не са преминали през пълното обучение по специалността е предвидено време преди преминаване към същинската изпитна част, в което да могат да се ориентират относно изискванията и обхвата на изпитните материали.

Ще получа ли сертификат за маникюрист?

Успешно завършилите курса придобиват лицензирани сертификати за професия маникюрист по съответния модул или по избраната комбинация. За хора с предварителен опит, способности и стаж се предоставя възможност да се явяват само на изпит, което включва еднодневен тренинг и тестване по избраните модули.

Ще мога ли да практикувам професия маникюрист?

Всички курсисти, които успешно завършват курса по всичките му модулни единици и получават удостоверение за квалификация, могат да работят по специалността както самостоятелно така и като служители в салони и студия за красота. Удостоверенията са валидни интернационално и при заявена нужда могат да бъдат издадени на немски или английски. Също така могат да бъдат легализирани във Външно Министерство, като услугата се доплаща. За да се практикува професията не е нужно майсторско свидетелство или членство в занаятчийската камара.

салон за маникюр

Как да си отворя студио за маникюр?

Традиционната представа за този вид специализирана дейност е едно гаражче с два стола и масичка. Истината обаче е, че в днешно време очакванията за обслужване в салоните за красота се се променили и изискванията към съвременните маникюристи са далеч по-високи от това. Така например е важно бизнесът да отговаря на определени държавни изисквания, като наличие на фирма или регистрация като физическо лице в общината за заплащане на патентен данък. Ако изборът падне върху регистрирането на фирма, което се препоръчва, то ще трябват касов апарат, фирмена отчетност и документация за служители и работещи в салона. Така например работното място в салона трябва да има площ от поне 6 кв. метра и ако има повече от една работна станция, то разстоянието би трябвало да е поне 1 метър помежду им. Нужно е да се предвиди място за изчакване на посетители от поне 2,5 квадратни метра към всяко работно отделение и е желателно към работните станции да има топла и студена вода с умивалник. Поради употребата на лакове, разредители и други изпаряващи се при употреба химикали е нужно да има предвидена вентилация. Наличността на тези предпоставки обикновено се проверява и одобрява от регионалната здравна инспекция, отговорна за населеното място. От там бива издавано санитарно разрешително за извършване на дейността в новооткритите обекти. Условията за пожарна безопасност се съгласуват с регионалната противопожарна служба.


За същинското функциониране на студиото за маникюр е нужно то да е оборудвано с необходимите инструменти и материали за работа. Основните са следните:

 • нокторезачки – една за ноктите на ръцете и отделна за пръстите на краката
 • ножичка с прав и извит връх
 • пила за нокти за заглаждане на заострени ръбове и полираща пила или полиращ блок за изглаждане на издатини по нокътната плоча
 • четчица за почистване на праха от пиленето
 • електрическа пила за нокти (пести много време и е голямо удобство)
 • избутвач и резач на кожички, може и ножичка за кожички
 • масло, омекотител и регенериращ лосион за кожички
 • дезинфектант за ръце и ваничка за дезинфекция на инструменти
 • лепила за нокти, разделител за пръсти (използва се предимно за ноктите на краката)
 • лакочистители – препоръчително е да не съдържат ацетон
 • купичка за накисване, възглавничка за маникюр, удължители за нокти
 • лакове и/или принадлежности към система за маникюр по избор – тук наборът от продукти е различен за различните видове системи. При гел лак например е нужен уред за изпичане, докато при нанасянето на акрил такъв уред не е нужен. При тази система, обаче, в употреба влизат специални остри четчици за нанасяне на сместа, различни от плоските за нанасяне на гел лака. Също така има специфични материали за премахване или подновяване на покритията.

Както при масажистите и гримьорите, и при тази професия е възможно да се развива дейност от така наречен мобилен салон за маникюр по домовете. Идеята първоначално е развита в държави като Англия и САЩ, но все повече намира почва и у нас. Тъй като принадлежностите за работа не са чак толкова масивни и могат да се съберат в автомобил или ван, както и да бъдат пренесени с лекота, този вид услуга е удачна както за предлагащия услугата, така и за клиентите му. За целта дори се предлагат специални куфарчета на колела с функционалност на шкафчета, в които да се съхраняват необходимите за процедурата материали и инструментариум. Както и при работата в студиото, така и при посещенията по домовете е възможно да се изгради постоянна клиентела, затова високото ниво на професионализъм е предпоставка за успех. Независимо от алтернативния модел на работа и мобилния начин за срещи с клиентите, маникюристът трябва да е изряден във финансовата си отчетност и да спазва нужните хигиенни предписания и санитарни условия към извършваните процедури.

ЗАПИТВАНЕ