Уроци по немски език – София – Бургас – Варна

Курсове по немски език в София, Варна и Бургас
ЦЕНИВРЕМЕТРАЕНЕНИВАИЗПИТИ

Обучението по немски език се предлага в индивидуална и групова форма, като преди началото на курс е нужно да се знаят нивото и потребностите на курсиста. Според целта на обучение имаме различни учебни програми за деца, ученици и възрастни.

НАШИТЕ КУРСОВЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК

Това, което е еднакво във всички наши курсове, е подходът към поднасянето на учебния материал. Ние полагаме усилия да правим практически насочено обучение и всички нови теми да влизат в употреба веднага след поднасянето им. Така постигаме по-бързо и безпрепятствено усвояване на новата лексика и граматика. Освен уроци по немски език на място, ние провеждаме и онлайн уроци за всички, които не са близо до нашите локации, но желаят качествен курс по немски.

Често задаваните от Вас въпроси са:

Колко е времетраенето на едно ниво?

Има различни мнения за това колко би трябвало да трае един курс на обучение, но нашият опит е показал, че оптимални са следните разпределения на часовете:

Времетране на езиковите курсове
Курс за възрастни
6 седмици с уроци 2 пъти седмично по 3 учебни часа - стартират в началото и средата на всеки месец за всяко едно от нивата
Курс за деца и ученци
6 седмици с уроци 2 пъти по 3 у.ч. часа на седмица или 3 месеца с уроци 2 пъти по 1,5 у.ч. на седмица - стартират в началото и средата на всеки месец за всяко едно от нивата
Индивидуално обучение
Честота на посещенията и времетране на курса са по желание на курсиста. Уроците са по уговорка с преподавателя. Стартират възможно най-скоро след записване.

 

официални немски изпити

За кои изпити подготвяте?

Ние провеждаме качествена подготовка за всеки от изпитите към нивата по Европейската Езикова Рамка, както и за TEST DaF, DSH, Zertifikat Deutsch, ZMP, ZOP. Също така предлагаме подготовка за интервюта и специфични за професията изпити. Нашият тренинг за тестове включва решаване и анализ на въпросите от тестове в реалния им формат.

Има ли уроци по немски за деца?

Има отделни групи за деца, ученици и възрастни. Учебните материали за различните възрастови групи са различни както по обем, така и по интензивност. Независимо от това заниманията при всяка група обхващат всички ключови умения – слушане, четене, писане и говорене.

Предлагате ли добър учебник по немски?

– В курсовете за възрастни се работи по международно признатата система Motive, a индивидуалното ни обучение се ориентира според нуждите на курсиста. Индивидуалният курс позволява да се наблегне на отделни компоненти повече отколкото на други с цел по-бърз напредък. Можете да разгледате нашия конспект тук.

учебник по немски
– Специализираното обучение по бизнес немски, немски в туризма, юридически немски и други се провежда по тематично ориентирани за съответната професионална област материали.
– За детските и ученически уроци се използва най-често програмата Planetino, но според възрастта има и други учебници.
– В индивидуалните уроци се подбират учебни материали, подходящи за целта на курса. Те са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали.

Има ли уроци по разговорен немски?

Да, обучението в Давитоз набляга на практическата употреба на езика, провеждането на диалози, изказването на собствени мнения и слушането на автентични записи на разговорен немски език. Чрез конструиране на ситуации от ежедневието, нашите уроци пресъздават реални ситуации, които биха възникнали при общуване на немски език, например с германци, австрийци и швейцарци. Разговорният подход е интегриран в процеса на обучение, но имаме и курсове, които могат да се концентрират изцяло върху говоренето.
нива по немски език

Кои езикови нива покрива курсът?

Основните нива на обучение са 4. Над тях има и специализирани, надграждащи, които задълбочават навлизането в материала и служат например за работа като лекар в чужбина или за следване в германски или австрийски университети. При подготовката за тестове обикновено се изисква вече завършено ниво В1 или по-високо, според трудността на теста. При индивидуалните уроци по немски могат да се вземат повече от едно ниво за курс, ако темпото на курсиста при усвояване на материала позволява това.

Как мога да определя нивото си?

Тест за определяне на ниво по немски можете да направите безплатно в нашите школи в София, Бургас и Варна или онлайн:

ЗА НАЧИНАЕЩИ

ЗА НАПРЕДНАЛИ

Кога има дати за начало на курс?

Групи за начинаещи и напреднали започват във възможно най-кратни срокове – в началото и в средата на всеки месец. Индивидуалните уроци по немски са по уговорка и се провеждат така, че да са удобни на курсистите. Те могат да започнат по всяко време и са много подходящи както за начинаещи и за напреднали, защото максимално отговарят на конкретните нужди. За повече информация относно стартиращи групи, моля свържете се с наш представител в София (офис Дианабад/ Студентски град или офис Опълченска), Варна или Бургас.

Кои са преподавателите?

Ние в Давитоз провеждаме висококачествено обучение, следствие на дългогодишна педагогическа работа с езика и отличен преподавателски състав. Всички преподаватели притежават теоретични и практически знания и умения, които правят техните уроци полезни и увлекателни за курсистите. Изборът на преподавател обикновено зависи от интензивността и целите на курса, затова той бива правен след записване на курсиста за курс. Уроци и курсове по немски език

Какви са таксите за обучение?

Нашите цени са следните:
– обща езикова подготовка 288 лв/ група, 346 лв/ индивидуално
– специализирано обучение по икономически, юридически, медицински немски, за хора в сферата на туризма и други 346 лв/индивидуално
– матури след 12 клас, кандидат-студентски изпити и подготовка за Test DaF 346 лв/ група, 389 лв/ индивидуално
– подготовка за изпитите DSH, Zertifikat Deutsch, ZMP, ZOP 389 лв/ индивидуално
– други чуждоезикови изпити 432 лв/ индивидуално
– СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! При записване на двама или повече курсисти заедно курсът може да се провежда като индивидуално обучение, по график, който курсистите желаят, но на цената на групови занятия.
ВАЖНО: За курсистите на Давитоз изпитите по Европейската Езикова Рамка и издаването на сертификат са безплатни. За тези, които не са посещавали уроци при нас, а желаят да се явят само на изпит, цената на изпита и издаването на сертификат е 168 лв.

Как да платя за записване?

Таксата се заплаща при записването на курса в пълен размер. Може да се заплати в клоновете на нашия център в София, Бургас и Варна, или по банков път.

Ще получа ли сертификат за ниво?

Център Давитоз е лицензиран международно за провеждане на езиково и професионално обучение. Всеки езиков курс завършва с изпит и сертификат съобразно Европейската Езикова Рамка, който също може да бъде издаден и в превод на немски или английски език. Сертификатите се издават въз основа на успешно издържан тест за даденото ниво.

Мога ли да се явя само на изпит по езика?

Да, записванията се извършват на място в нашите бази в София, Варна, Бургас или онлайн. Подходящото ниво се определя посредством тест за ниво. Таксата на услугата е 168 лв.
Курсове по немски 2

Къде да уча немски език ако не съм в София, Варна или Бургас?

За всички, които не са близо до нашите зали за обучение сме предвидили интерактивно онлайн обучение, достъпно от всички точки на страната. Нашите онлайн уроци по немски са лицензирани международно и по мнения на завършили ги курсисти са полезни дори на вече пребиваващи в Германия българи. Имаме интерактивни учебни материали за ефективна подготовка по всяко едно от нивата. Обработват се посредством скайп, слушалки и микрофон и са изключително подходящи за хора, които искат да пестят време и да не пътуват. За повече информация за онлайн курсовете натиснете тук.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂