Немски език София, Бургас, Варна

Курсове по немски език в София, Варна и Бургас

Уроци за деца и възрастни

Давитоз организира курсове по немски език с подчертано практическа подготовка, ориентирана към умението на курсистите да ползват чуждия език в ежедневието и да разбират немскоговорящи събеседници на високо ниво. Предлагаме курсове за деца, ученици и за възрастни, покриващи различни нива и нужди на обучение. Освен уроци на място в двата ни офиса в София (Опълченска и Дианабад), в Бургас (център) и във Варна (Зимно кино Тракия), ние провеждаме и онлайн уроци за всички, които не са близо до нашите локации, но желаят качествен курс по немски.

Често задаваните от Вас въпроси са:

Колко трае един курс?

Има различни мнения за това колко би трябвало да трае един курс на обучение, но нашият опит е показал, че оптимални са следните разпределения на часовете:

– немски език за възрастни – 6 седмични със занятия 2 пъти седмично по 3 учебни часа
– курсове за деца и ученици – 6 седмични (с 2 занятия на седмица по 3 учебни часа) или тримесечни, целогодишни (с посещения 2 пъти седмично по 1,5 учебни часа)
– индивидуално обучение – по уговорка с преподавателя, според възможностите на курсиста.

официални немски изпити

За кои изпити подготвяте?

Ние провеждаме качествена подготовка за всеки от изпитите по Европейската Езикова Рамка, както и за TEST DaF, DSH, Zertifikat Deutsch, ZMP, ZOP.

В коя група ще съм?

Има отделни групи за деца, ученици и възрастни. Учебните материали за различните възрастови групи са различни както по обем, така и по интензивност. Независимо от това заниманията при всяка група обхващат всички ключови умения – слушане, четене, писане и говорене.

Предлагате ли добър учебник по немски?

– В курсовете за възрастни се работи по международно признатата система Motive, a в индивидуално обучение по същата програма или по програми, които курсистът е избрал. Можете да разгледате нашия конспект тук.

учебник по немски
– Специализираното обучение по бизнес немски, немски в туризма, юридически немски и други се провежда по специализирани учебни материали.
– За детските и ученически занимания се използва най-често системaтa Planetino, но според възрастта има и други учебници.
– В индивидуалните уроци се подбират учебни материали, подходящи за целта на курса. Те са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали.

В уроците има ли говорене?

Да, обучението в Давитоз е насочено към практическата част на езика, провеждането на диалози, изказването на собствени мнения и слушането на автентични диалози на разговорен немски език. Чрез конструиране на ситуации от ежедневието, нашите уроци пресъздават реални ситуации, които биха възникнали при общуване на немски език, например с германци, австрийци и швейцарци.
нива по немски език

Какви езикови нива покрива курсът?

Основните нива са 4. Над тях има и специализирани, надграждащи, които задълбочават навлизането в материала и служат например за работа като лекар в чужбина или за следване в германски или австрийски университети. При индивидуалните уроци могат да се вземат повече от едно ниво за курс, ако темпото на курсиста при усвояване на материала позволява това.

Как мога да определя нивото си?

Тест за определяне на ниво по немски можете да направите безплатно в нашите школи в София, Бургас и Варна или онлайн:

ЗА НАЧИНАЕЩИ

ЗА НАПРЕДНАЛИ

Кога има дати?

Групи за начинаещи и напреднали започват във възможно най-кратни срокове – в началото и в средата на всеки месец. Индивидуалните уроци по немски са по уговорка и се провеждат така, че да са удобни на курсистите. Те могат да започнат по всяко време и са много подходящи както за начинаещи и за напреднали, защото максимално отговарят на конкретните нужди. За повече информация относно стартиращи групи, моля свържете се с наш представител в София (офис Дианабад/ Студентски град или офис Опълченска), Варна или Бургас.

Кой преподава?

Ние в Давитоз провеждаме висококачествено обучение, следствие на дългогодишна педагогическа работа с езика и отличен преподавателски състав. Всички преподаватели притежават теоретични и практически знания и умения, които правят техните уроци полезни и увлекателни за курсистите.

Уроци и курсове по немски език

Колко струва един курс по немски?

Нашите цени са следните:
– обща езикова подготовка 288 лв/ група, 346 лв/ индивидуално
– специализирано обучение по икономически, юридически, медицински немски, за хора в сферата на туризма и други 346 лв/индивидуално
– матури след 12 клас, кандидат-студентски изпити и подготовка за Test DaF 346 лв/ група, 389 лв/ индивидуално
– подготовка за изпитите DSH, Zertifikat Deutsch, ZMP, ZOP 389 лв/ индивидуално
– други чуждоезикови изпити 432 лв/ индивидуално
– СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! При записване на двама или повече курсисти, които са приятели или роднини, курсът може да се провежда като индивидуално обучение, по график, който курсистите желаят, но на цената на групови занятия.
ВАЖНО: За курсистите на Давитоз изпитите по Европейската Езикова Рамка и издаването на сертификат са безплатни. За тези, които не са посещавали уроци при нас, а желаят да се явят само на изпит, цената на изпита и издаването на сертификат е 168 лв.

Как да платя за записване?

Таксата се заплаща при записването на курса в пълен размер. Може да се заплати в офисите ни в София (Дианабад или Опълченска), Бургас (център) и Варна (зимно кино Тракия) или по банков път.

Ще получа ли сертификат за ниво?

Център Давитоз е лицензиран международно за провеждане на езиково и професионално обучение. Всеки езиков курс завършва с изпит и сертификат съобразно Европейската Езикова Рамка, който също може да бъде издаден и в превод на немски или английски език.

Мога ли да се явя само на изпит по езика?

Да, записванията се извършват в офисите ни в София в Дианабад/ Студентски град и на Опълченска, както и във Варна и Бургас или онлайн. Сертификатното ниво се определя посредством тест за ниво. Таксата на услугата е 168 лв.
Курсове по немски 2

Валидност на сертификатите

Сертификатите от изпитите в Давитоз са международно валидни за нивата А1 до С2. Те са съобразени както с изискванията на Общата европейска референтна езикова рамка, така и с международните стандарти за езикова компетентност.

Има ли онлайн обучение?

Нашите онлайн уроци по немски са лицензирани международно и по мнения на завършили ги курсисти са полезни дори на вече пребиваващи в Германия българи. Провеждат се чрез скайп, слушалки и микрофон и са изключително подходящи за хора, които искат да пестят време и да не пътуват. За повече информация за онлайн курсовете натиснете тук.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂