Курсове по психология

Write you story

Курсове по психология в София, Пловдив, Варна и Бургас

Хората са като моливите: всеки рисува със своя цвят. Понякога някои се чупят, други изтъняват. А трети просто се подострят и… продължават да рисуват!

Рисувай смело картините на своя живот.

Как да вземем съдбата си в ръце и да се превърнем в човека, който искаме? Какво искаме от живота и как да го получим? Нашият практически курс по психология ще Ви научи да подреждате правилно приоритетите си. Ще разберете, как да се справяте по-лесно с препятствията. А роднините и приятелите? Е, те вече няма да ви влияят толкова лесно. Ще се научите да вървите по собствения си път, този, който е най-добър за вас, а не онзи, който другите Ви определят. Ще се убедите, че животът е прекрасен, а трудностите вече няма да са толкова непреодолими и безнадеждни.

Какво включва практическото обучение по психология?

Нищо не е само добро или само лошо. Нашите мисли го превръщат в такова. Вашият живот зависи от Вас. Обстоятелствата, в които се намирате в момента, са резултат от мислите и изборите, които сте направили в миналото. И ако позволявате някой да Ви влияе, отново Вие носите отговорност за решенията си, а не другите. Разбира се, в живота има събития, които не може да контролирате: земетресения, цунами, пиян шофьор, каращ в насрещното. Онова, което можете да контролирате в такива ситуации са Вашите мисли и действия. Защото те ще се окажат решаващи за живота, който ще имате в бъдеще. Нека когато пишете историята на живота си, да не позволявате на друг да държи химикалката.

Подсъзнателните ни реакции идват от едно място в нашия мозък, което можем да оприличим на заключена стая. И за съжаление там все още не можем да надникнем. Но с натрупването на опит и на база реакциите и знанията си, можем да успеем да разгадаем, какво се крие зад мигновените ни решения и първичните ни реакции.

Човекът, опитвайки се да проумее себе си и заобикалящия го свят, обръща прекалено голямо внимание на глобалните проблеми и твърде малко на кратките, мимолетни мигове. Да престанем да оглеждаме хоризонта с бинокъл и да започнем да се съсредоточаваме в дребните детайли от ежедневието и в нас самите, да анализираме своите мисли и действия, дори за дребни на вид случки. Да се научим да контролираме и разбираме първото впечатление и да осъзнаем, че то е толкова важно, колкото и седмиците рационален анализ. Ако повече хора започнат да го правят, възможно е един ден да живеем в по-добър свят.

Конспект за курсовете по психология:

 1. Пътуване към себе си. Знам ли … кой съм аз?
 2. Психолог – първо на самия себе си. Реалност и субективност.
 3. Има проблем, но има и решение. Практическа психология при решаване на проблеми.
 4. Как да подходя? Възможности.
 5. От какво се състои душата и какво се случва в нея – психоанализата.
 6. Моето отношение към себе си и към другите.
 7. Да разгледам себе си – “АЗ”-ът.
 8. Защо може да се загубим по пътя? Страданията на душата.
 9. Тялото и душата.
 10.  Сексуалността в огледало.
 11.  Може ли във всеки да живее и мъж и жена?
 12.  Душата на тинейджъра и какво преживява тя.
 13.  Чувства и разум – къде е границата?
 14.  Мисълта – полет или падение.
 15.  Свободна воля? Държа ли съдбата за ръка.
 16.  Искам ли да мога? А мога ли, защото искам? Искам ли да съм свободен?
 17.  Как ставам личност? А искам ли да бъда силна личност?
 18.  Аз и другите. Аз заедно с другите.
 19.  Красотата на половете.
 20.  Любов – има ли по-силно чувство? Фасетите на любовта. Сексуалност и вдъхновение.
 21.  Разбирам ли повече себе си? Управлявам ли проблемите? Удоволствието, the state of flow и полетът на душата.

Как се провежда обучението по психология?

Нашите курсове по психология са практически насочени и включват упражнения и дискусии по всяка от темите. Часовете на провеждане са сутрешни, следобедни, вечерни, през седмицата и съботно-неделни според възможностите на курсиста. Заниманията са:

 • два пъти седмично по 3 учебни часа в продължение на 5 седмици.
 • Индивидуалното обучение е по уговорка.

Може да запишете онлайн обучение по психология, когато предпочитате или когато не сте от Варна, Бургас, Пловдив или София. Онлайн теорията и упражненията се провеждат с преподавател на живо и в реално време.

Каква е таксата за курса по психология?

За групово обучение таксата е 612 лв., за индивидуално обучение 672 лв. При желание да се явите само на изпит за удостоверение без да посещавате занятия таксата е 421 лв.

Сертификат

Нашите курсове по психология завършват с лицензиран сертификат.

Защо организираме точно този курс?

Трудно е да излезем от стереотипи, насаждани с години. Особено пък, когато огромна част от околните са пропити от същите тези стереотипи и не искат да ги махнат от себе си. Затова е крайно време да спрем да се съобразяваме, какво мислят другите за нас. Вместо да се мотивираме от мнението на околните, може да постъпим обратното – да разберем, какво искаме ние и да го последваме.