Курсове по творческо писане. Съвети за композиция и стил

Курсове по творческо писане

Светът постоянно се променя от книгите. Те носят послания, които чакат да бъдат разпространени. Книгите имат силата да променят хората, а хората да променят света.

Ако ти е ОМРЪЗНАЛО да съпреживяваш съдбите на нечии други герои и собственият ти живот да e част от сюжет, който изобщо не ти е по вкуса, то представи си ВЪЗМОЖНОСТТА да създадеш своя реалност.

Ако ИМАШ какво ДА КАЖЕШ и ИСКАШ ДА БЪДЕШ ЧУТ, НО БЕЛИЯТ ЛИСТ пред теб СТОИ все така ПРАЗЕН, въпреки историите, които напират да бъдат разказани, то НИЕ МОЖЕМ ДА ТИ ПОМОГНЕМ. Довери ни се!

„Имало едно време…“ и ето тук е мястото на твоето продължение.

За кого е подходящ курсът по творческо писане

– За всички, които имат лично творчество и желаят да му дадат посока на развитие, да усъвършенстват практическите си уменията да пишат и да подобрят стилистиката си.

– За ученици, които имат желание да кандидатстват с български език и литература и да се развиват в тази насока (филология, журналистика, актьорско майсторство), курсът би помогнал за един по-различен и задълбочен поглед към художествените текстове като цяло.

– За всички мислещи и креативни хора, които искат да излязат от клишето и имат желание да представят своята позиция и идеи, с които да достигнат до по-широк кръг от хора.

И ЕТО КАКВО ОБХВАЩАТ УРОЦИТЕ ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ

(в допълнение на курса по български език и литература)

  1. Въведение в литературната теория. Видове художествени текстове. Литературни жанрове (с акцент върху епоса). Fact/ Fiction в художествения текст. Източници на творческо вдъхновение.
  2. Хронотопът в художествения текст. Начин на изграждане.
  3. Как Пинокио от кукла стана истинско момче? Етапи при изграждането на литературен персонаж. Как да вдъхнем живот на героите си.
  4. Сюжетът, фабулата и композицията.Типове повествование.
  5. Диалогът и сцената.
  6. Редакция, саморедакция и индивидуален стил. Художествена рамка, художествено послание и търсено въздействие.
  7. Пътят на историята към читателите. Няколко думи за книгоиздаването.
  8. Есето – как аргументираме мнението си по даден проблем. Разликата между дебат и спор.
  9. Писане на кратки и въздействащи рекламни послания.

Пожелаваме на всички творци приятно писане 😉 При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване 🙂