Курсове за барман в София, Пловдив, Варна и Бургас

Курсове за барман

Професионално обучение за барман в София, Пловдив, Варна и Бургас

Център Давитоз организира лицензирани курсове по професия барман в София, Пловдив, Варна и Бургас. Завършилите професионално обучение получават удостоверение за барманска квалификация с валидност в страната и в чужбина. Обучението се води от професионални бармани с дългогодишен стаж по специалността.

Знания и умения в квалификационния курс

Професионалното обучение за барман обхваща следните знания и умения:

  1. Приготвяне и сервиране

1.1. Здравословни и безопасни условия на труд

1.2. Хигиена на хранене и хранително законодателство

1.3. Барманство

1.3.1. Организация и функциониране на бара. Класификация и характеристика на баровете. Обзавеждане на баровете с мебели, машини и съоръжения. Съдове, сервизи и прибори на бара

1.3.2. Персонал на бара. Принадлежности на бармана. Лични качества и поведение. Работно облекло

1.3.3. Подготовка на персонала и бара за работа. Посрещане и настаняване на гостите. Бар-карта – изисквания при оформяне, поднасяне. Приемане на поръчките и подготовка за изпълнение. Изготвяне и представяне на сметки за плащане

1.3.4. Класификация и характеристика на смесените напитки (коктейли). Рецептология

1.3.5. Приготвяне и сервиране на смесени напитки – основни методики за смесване. Други елементи на технологичния процес

1.3.6. Коктейли, които се приготвят в чашата на клиента – коктейли хайбол (висока чаша), смесени напитки със сокове, алкохолни напитки върху лед, горещи смесени напитки с кафе

1.3.7. Коктейли, които се приготвят в чаша за смесване – чрез разбъркване

1.3.8. Коктейли, които се приготвят с шейкър, миксер, блендер

1.3.9. Изискване, правила и схеми при сервиране на напитки. Сервиране на смесени напитки

  1. Производствена практика

Организация на обучението

Център Давитоз е лицензиран международно за провеждане на професионално обучение по професия БАРМАН. Нашите курсове са дневни, вечерни, през седмицата и съботно-неделни. По професията можете да се обучавате в София, Пловдив, Варна и Бургас. Груповите курсове стартират в началото и края на всеки месец, а индивидуалното обучение в още по-кратки срокове.

Има 2 вида курсове – едномесечни и индивидуално обучение. И двата вида са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали бармани, тъй като съдържат както знания и умения по теория, така и по практика.

Разпределение на часовете

– едномесечен курс: 5 пъти седмично по 3 учебни часа

– индивидуално обучение за барман: по уговорка

Цени

– при групово обучение 528 лв с 2 вноски по 264 лв, 468 лв с една вноска

– при индивидуално обучение 588 лв с 2 вноски по 294 лв, 528 лв с една вноска

– За курсисти, които не са посещавали курсове за барман в Давитоз и желаят да се явят на еднодневно обучение и изпит, полагането на изпит и издаването на удостоверение за квалификация е 300 лв.

– За курсисти на Давитоз изпитът и издаването на документ са безплатни.

Изпит

Изпитните билети обхващат материал по теория и практика на професията. За курсисти, които имат вече опит като бармани се препоръчва кратко обучение с полагане на изпит за сертификат.

Сертификат

Курсистите получават удостоверение за обучение, валидно в България и в чужбина, по професия БАРМАН. При необходимост документът се издава на английски или немски. По желание може да се извърши превод и легализация на чужд език в Консулски отдел към Министерството на външните работи, като услугата се заплаща.

Кой може да се яви на изпит и да получи сертификат?

На изпит по професия барман в Давитоз за получаване на удостоверение за квалификация може да се яви всеки желаещ. При необходимост документът се издава на английски или немски. По желание може да се извърши превод и легализация на сертификата на чужд език в Консулски отдел към Министерството на външните работи, като услугата се заплаща. За повече информация се свържете с нашите школи в София, Пловдив, Бургас и Варна.