Курсове за козметикa в София, Варна и Бургас

Курсове за козметик

Курсове по козметика за професия козметик

Център Давитоз София, Варна и Бургас провежда лицензирани курсове по козметика. Обучението включва теория и практика на професията „КОЗМЕТИК“, като в практическите занятия курсистите имат възможност да извършват реални козметични процедури. Завършилите успешно професионално обучение получават удостоверение за квалификация с валидност в страната и в чужбина.

Знания и умения в курса за козметик

Нашите курсове по козметика са с подчертано практическа насоченост и обхващат следните знания и умения:

1. КОЗМЕТИЧНА УСЛУГА – ПРОЦЕДУРИ И ГРИЖИ

1.1. ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД. ИНСТРУКТАЖИ

1.2. МАТЕРИАЛОЗНАНИЕ

1.2.1. Дезинфекционни препарати. Кръвоспиращи средства. Дезинфекция на работни повърхности. Дезинфекция на инструменти. Дезинфекция на ръце.

1.2.2. Видове козметични продукти, използвани в козметиката /тоник, тоалетно мляко, крем, маска, серум/. Видове и предназначение.

1.3. ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТНОТО МЯСТО

1.4. ВЪВЕДЕНИЕ В АНАТОМИЯТА И ФИЗИОЛОГИЯТА НА ЧОВЕКА

1.5. ВЪВЕДЕНИЕ В КОЗМЕТИКАТА

1.6. СПЕЦИАЛНА ТЕХНОЛОГИЯ В КОЗМЕТИКАТА

1.6.1. Козметични процедури. Водни процедури, парна баня, вапозон, пулверизация. Почистване на лицето, демакиаж.

1.6.2. Почистване на комедони, милиуми. Козметичен пилинг (гомаж). Дълбокото излющване на кожата и мястото му в козметиката. Видове пилинг.

1.6.3. Компреси – козметичен компрес. Маски – омекчаващи, стягащи, изсушаващи, избелващи, тонизиращи, витаминни, лечебни. Нанасяне и отстраняване. Готови козметични маски.

1.6.4. Парафинотерапията в козметиката. Методи за поставяне на парафинова маска на лицето.

1.6.5. Хигиенно-козметичен масаж на лице и деколте. Действие на масажа върху кожата на лицето и деколтето.

1.6.6. Процедури в козметичния кабинет, провеждани при нормална и суха кожа. Процедури, прилагани при мазна кожа и черни точки (комедони). Дълбоко почистване на кожата. Процедури при акне и неговото третиране. Козметични грижи при различните форми на розацея.

1.6.7. Козметично третиране на патологичната пигментация на кожата. Фотопротективни средства. Нанасяне на прикриващ грим. Видове козметични процедури при стареене на кожата. Козметични процедури при чувствителна кожа. Козметични процедури при дехидратирана кожа. Козметични процедури за кожата около очите и устните.

1.6.8. Депилация. Епилация. Видове. Продукти. Апарати.

1.6.9. Общ преглед на електро-козметичните апарати, които се внасят в България. Принцип на физиологическото им въздействие върху кожата. Апарати на базата на галваничния ток. Манипулиране с електроди. Ултра-късовълнова терапия в козметиката.

1.6.10. Дезинкрустация и галванопунктура. Диатермо-коагулация на малки образования (брадавици, фибромки и др.)

1.6.11. Козметични апарати на базата на интерферентен ток – работа върху различни участъци от човешкото тяло.

1.6.12. Суровини и материали, използвани в козметиката. Билкотерапия и приложението й в козметиката. Ароматотерапия и приложението й в козметиката.

1.6.13. Декоративна козметика. Оформяне, почистване и боядисване на вежди. Боядисване и извиване на мигли.

1.6.14. Новости в козметиката, козметични средства и препарати. Съвременни и водещи козметични фирми.

2. ПРАКТИКА ПО КОЗМЕТИКА

Организация на обучението за козметички

Център Давитоз е лицензиран международно за провеждане на обучение по професия КОЗМЕТИК. Курсовете за козметик са дневни, вечерни, през седмицата и съботно-неделни. По професията можете да се обучавате в нашата школа в София, Варна и Бургас.

обучение по козметика

Срок на обучение по козметика

Има 3 вида курсове по козметика – едномесечни, двумесечни и индивидуални. И трита вида обхващат един и същ учебен материал – теория и практика на професията, но се различават в интензивността на посещенията.

Разпределение на часовете

– едномесечен курс: 4 пъти седмично по 6 учебни часа

– двумесечен курс: 2 пъти седмично по 6 учебни часа

– индивидуално обучение: по уговорка

Цени

– при групово обучение 708 лв с 2 вноски по 354 лв, или 648 лв с една вноска

– при индивидуално обучение 828 лв с 2 вноски по 414 лв, или 768 лв с една вноска

– За курсисти, които не са посещавали часове по козметика в Давитоз и желаят да се явят на еднодневно обучение и изпит, полагането на изпит и издаването на удостоверение за квалификация е 358 лв.

– За курсисти на Давитоз изпитът и издаването на документ са безплатни.

Изпит

Изпитните билети обхващат материал по теория и практика на професията козметика. За тези, който имат предварителни познания и практически умения по специалността, се препоръчва еднодневна подготовка и явяване на изпит.

серитификат

Сертификат за завършено обучение

Курсистите получават удостоверение за козметик, валидно в България и в чужбина. При необходимост документът се издава безплатно на английски или немски. Можем да извършим също така и заверка с легализация на сертификата за чужбина в Консулски отдел към Министерството на външните работи, като процедурата се заплаща.

Кой може да се яви на изпит и да получи сертификат?

На изпит по козметика в Давитоз за получаване на удостоверение за квалификация може да се яви всеки желаещ. При необходимост документът се издава на английски или немски. По желание може да се извърши превод и легализация на сертификата на чужд език в Консулски отдел към Министерството на външните работи, като услугата се заплаща. За повече информация се свържете с нашите школи в София (Дианабад и Опълченска), Бургас и Варна.