Предимства на онлайн курсовете

онлайн обучение

Онлайн обучението в Давитоз не цели да замести напълно традиционните форми на образование. То по-скоро цели да даде на курсистите много повече възможности за бързо и достъпно развитие в избраната област. От такава гледна точка нашите онлайн курсове са по-скоро дигиталното продължение на нашата традиция да предлагаме качествено обучение по езици: английски, немски, испански, руски, френски, италиански и професии, за които не са задължителни практически занятия на място. Основната цел на нашите онлайн курсове е да отговорят на нуждите на тези, които живеят в по-малки населени места или далеч от центровете на големите градове. Не малка част от нашите курсисти са също българи, които се намират постоянно или временно в чужбина и желаят да навлязат в избрания език по-постепенно и по-малко стресово.

Нерядко се срещат мнения, че онлайн обучението е несериозно начинание и крайният резултат от него е нулев. Ние смело можем да твърдим, че онлайн курсистите ни постигат не по-малки резултати от курсистите ни на място, а често и дори успяват да го сторят и за по-кратък период от време. Позволете ни да обясним защо онлайн обучението е по-страхотно, отколкото си мислите. Ще изброим 5 предимства на онлайн обучението, които ще ви накарат да преразгледате отношението си към този тип образование.

Предимства на онлайн обучението

  1. Можете да изберете какъвто курс си пожелаете

Можете да изберете програмата, преподавателя, интензивността или друго без това да включва пътуване далеч от дома, живот в друг град, чакане да започне курса след работа или други подобни. Онлайн програмите за обучение могат да бъдат конструирани много по-гъвкаво, така че да отговорят на съответните нужди на обучаваните. Голямото разнообразие от онлайн програми и курсове е огромно предимство на този тип образование. Няма значение къде живеете и какво искате да учите – винаги можете да намерите подходящ курс или дори образователна степен, която можете да следвате от вкъщи.

    1. Комфорт.

Не е нужно да седите на неудобен стол и да страдате от болки в гърба, или пък от горещина или студ. Няма да сте обвързани с физическо присъствие на място, ако изберете онлайн обучението. Всички уроци и необходимите материали се предоставят чрез онлайн платформа, така че лесно ще получите достъп до тях от комфорта на вашия дом. Няма да вземете градски транспорт, за да стигнете до центъра, няма да ви се налага да чакате в задръствания, няма да трябва да ставате рано или да се прибирате късно, или да се обличате за клас … списъкът с удобствата е дълъг.  Не трябва да си позволявате и да се чувствате прекалено удобно, когато учите вкъщи, така че би било най-добре да изоставите дивана за няколко часа на ден и да създадете вдъхновяваща учебна среда в дома си. Всичко, от което се нуждаете, е голямо бюро и хубав, удобен стол.

 

  1. Онлайн курсовете предлагат лесен достъп до материали и мултимедия

Често добрият курс бива обогатяван с допълнителни учебни материали, видео или граматични упражнения. Това в онлайн обучението е нещо, което се разбира от само себе си и може да бъде доставено в момента на говорене. Допълнителните упражнения не само помагат за по-доброто вникване в преподавания материал, но и за затвърждаване на вече познати думи и граматични структури. То наистина позволява по-висока скорост на навлизане в учебния материал.

  1. Самостоятелно учене

Онлайн обучението в Давитоз е разработено по подобие на нашите курсове на място, което ще означава, че живият контакт с преподавател е в основата на образователния процес. Въпреки това системите ни позволяват и дори насърчават курсистите да работят по вече взет материал самостоятелно и така да затвърждават наскоро преподаваното. А ако в процеса на самообучение възникнат непреодолими въпроси или имате нужда от проверка на нещо, което сте създали самостоятелно, следващата среща с учителя веднага ще ги разреши.

  1. По-ниски разходи

Често онлайн курсовете излизат по-евтини от обучението на място, защото не се доплаща за учебник и допълнителни материали. Също така лесно можете да смените групата или нивото на обучение, без доплащане или презаписване. И основният фактор е не губите време в път, а както вече знаем, времето е пари:)

Ако се интересувате конкретно от онлайн курсове по английски, моля посетете нашата информативна страница.