Преводи и легализация на документи – цени

Преводи и легализация на документи

English-Version For English version of this page click here

Преводи и легализация на конкурентни цени

В център Давитоз можете да получите професионални преводачески услуги от и на всички езици на конкурентни цени. Приемаме експресни поръчки и правим отстъпки за големи количества както на място в двата ни офиса в София – до Билла Дианабад и до Билла на Опълченска, така и във Варна и Бургас. Можете също да поръчате и заплатите калкулираната цена онлайн, като според вида документ извършваме за Вас легализация на документите в съответните министерства или областни администрации. Предлагамe също и услугата симултанен превод при официални срещи и сделки, като и в този случай предлагаме намаления в стандартните цени при по-дълги преводачески сесии.

Ключови предимства на нашите преводи:

 • Обработка на документи в кратки срокове, по Ваше желание и експресни поръчки;
 • Нашата преводаческа агенция се грижи за ангажиране в кратки срокове на преводачи при сделки пред нотариус или срещи;
 • Работите със заклети преводачи с опит, можете да преведете интернет страницата си на конкурентни цени;
 • Легализация на документи от и за чужбина, заверка на лицензирани преводи в консулски отдел;
 • Точност и коректност при спазване на уговорените часове, срокове и цени, както за преводите така и за легализацията на вашите документи;
 • Преводачи с дългогодишна практика и със специализация в чужбина, например в САЩ, Германия и Италия;
 • Между клиентите на център Давитоз са Лукойл Нефтохим, Леместия Балкан Инвестърс, Балкан Уинд, Мастърхаус.
 • Можете да подадете Вашата заявка в офисите ни в София (офис Дианабад/ Студентски град или офис Опълченска), Бургас и Варна, както и по телефона или онлайн.

преводи Давитоз

Предлагани езици и цени

Обикновени писмени преводи се извършват в рамките на три работни дни, а експресните поръчки в рамките на 24 часа. Следва списък на нашите цени по езици в азбучен ред.

ЕЗИЦИ И ЦЕНИ ЗА ПРЕВОД В ЛЕВА ЗА ПРЕВОДАЧЕСКА СТРАНИЦА
ЕзикОбикновен преводЕкспресен или специализиранЕкспресен и специализиран
АНГЛИЙСКИ111418
АРАБСКИ*364656
БЕЛОРУСКИ*283848
ГРЪЦКИ192429
ДАТСКИ*364656
ИВРИТ*364656
ИСПАНСКИ141924
ИТАЛИАНСКИ141924
КИТАЙСКИ*364656
МАКЕДОНСКИ*283848
НЕМСКИ121824
НОРВЕЖКИ*364656
ПОЛСКИ*283848
ПОРТУГАЛСКИ*283848
РУМЪНСКИ*283848
РУСКИ121824
СЛОВАШКИ*283848
СЛОВЕНСКИ*283848
СРЪБСКИ*283848
СТАРОГРЪЦКИ*364656
ТУРСКИ192429
УКРАИНСКИ*283848
УНГАРСКИ*283848
ФРЕНСКИ141924
ХОЛАНДСКИ*364656
ХЪРВАТСКИ*283848
ЧЕШКИ*283848
ШВЕДСКИ*364656
ЯПОНСКИ*364656

* Поръчки от и на по-редки езици се приемат в някои случаи само при повече от 10 страници. За повече информация се свържете с офис на център Давитоз във Вашия град или ни изпратете запитване от нашия ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР. Наш сътрудник ще се свърже с Вас в най-кратки срокове с ценова оферта. Ако желаете да получите приблизителна цена в момента, можете да ползвате нашият онлайн калкулатор за преводи. Той изчислява цени за основа на брой знаци от Вашия документ, включвайки празни места между думите (шпация) и препинателните знаци:


Според Българския държавен стандарт една преводаческа страница съдържа 1800 удара на клавиатурата, включвайки шпации и препинателни знаци. Ако желаете, служител на център Давитоз ще изчисли предварително обема на текста, както и конкретната цена за превода, затова моля не се колебайте да се свържете с нас по телефона или по интернет, както и на място в офисите ни. За преводи и легализация в София можете да се обърнете към най-близкия до Вас офис – Дианабад/ Студентски град или офис Опълченска до Билла.

устни преводи

Устни преводи

При сделки, официални срещи или презентации нашите преводачи могат да Ви бъдат много полезни както в комуникацията с бизнес партньорите, така и в преговорите. Единствено е нужно да ни посочите език, време на срещата и продължителност и ние ще организираме всичко за Вас. Ако се нуждаете от телефонно обаждане в чужбина, но не сте уверени, че ще разберете какво Ви казват на чуждия език или дали са Ви разбрали правилно, ние също можем да Ви помогнем.

За преводи в София офисите ни се намират в близост до Метростанция Опълченска и до Метростанция Г. М. Димитров (Дианабад/ Студентски Град/ Дървеница). Офисът ни във Варна е до съда на Зимно Кино Тракия – на бул. Владислав Варненчик 43. В Бургас офисът ни е в центъра до площад Тройката, в непосредствена близост до ул. Александровска – на ул. Хр. Ботев 21.

Цени за устни преводи

Посочените цени са за астрономически час (60 мин.).

 • Устни преводачески услуги с английски, немски, руски, испански, френски и италиански – 48 лв.
 • За преводи от чужд на друг чужд език + 60 %
 • Разговор по телефона за стандартните езици – 15 лв. на всеки 5 минути от телефонен апарат на клиента.

За останалите (редки) езици се договаря цена след предварително запитване. За преводачески сесии по-дълги от два часа правим отстъпки в посочените цени, затова не се колебайте да ни се обадите и да направите своето запитване.

Легализация на документи в София, Варна и Бургас

Легализация на документи

Приложимите цени за легализирането на документи са различни според вида на документа. За подробен ценоразпис кликнете ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ. Ако искате да преведете и легализирате диплома трябва да знаете, че копие на документа се заверява при нотариус, като дипломата и приложенията към нея се заверяват и легализират отделно.

За извършването на преводи и легализация има специфични държавни изисквания към документите. На определени документи, издадени от чужди държави, е нужно да има апостил, за да могат да преминат успешно заверка в България. Моля, опишете вида на Вашия превод и легализация и сроковете, за които той трябва да бъде направен, за да дадем възможно най-ниски цени. Посочете най-близкия до вас офис – София Опълченска, София Дианабад/ Студентски град, Варна Зимно Кино Тракия, Бургас пл. Тройката.

Цени за легализирани преводи на документи

В този раздел се намира информация за таксите и условията, при които може да се извърши легализация на Вашите документи. Има четири раздела по вид на документите – ОБЩИНСКИ ДОКУМЕНТИ, СЪДЕБНИ ДОКУМЕНТИ, ДИПЛОМИ и МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТИ. Точната дата, на която се получават готовите преводи и легализация, се уговаря с куриера и се записва в договора, подписан между клиента и център Давитоз. За легализация на документи, издадени от чужбина, на чужд език, има само бавна поръчка.

превод на диплома

ОБЩИНСКИ ДОКУМЕНТИ

АКТ ЗА РАЖДАНЕ, АКТ ЗА ГРАЖДАНСКИ БРАК – трябва да е дубликат с правоъгълен печат от съответната община на гърба на документа.

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА СЕМЕЙНО ПОЛОЖЕНИЕ, УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИЦИ, УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА РОДСТВЕНИ ВРЪЗКИ, УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ИДЕНТИЧНОСТ – трябва да е оригинал с правоъгълен печат от общината

СРОКОВЕ И ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
СРОКЦЕНА В ЛВ.
5 работни дни + време за куриер95
2 работни дни + време за куриер122
4 работни часа + време за куриер143

 

СЪДЕБНИ ДОКУМЕНТИ

СВИДЕТЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ – трябва да е оригинал с подпис на съдия и секретар

СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ – трябва да е оригинал с мокър печат, подпис на съдия и трите имена на секретар и деловодител.

НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНО ПЪЛНОМОЩНО – трябва да е оригинал с подпис на лицето, което упълномощава и с подпис и печат на нотариуса.

СРОКОВЕ И ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
СРОКЦЕНА В ЛВ.
9 работни дни + време за куриер97
6 работни дни + време за куриер115
5 работни дни + време за куриер139

 

ДИПЛОМИ

УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ, УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА КВАЛИФИКАЦИЯ ИЛИ СЕРТИФИКАТ – трябва да е нотариално заверено копие и оригинал за справка.

СРОКОВЕ И ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
СРОКЦЕНА В ЛВ.
9 работни дни + време за куриер97
6 работни дни + време за куриер115
5 работни дни + време за куриер139

ДИПЛОМА ЗА СРЕДНО ИЛИ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ (без дипломи от училища по изкуствата – за тях виж по-долу), ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ДИПЛОМА ЗА СРЕДНО ИЛИ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ (легализира се отделно от дипломата) – трябва да е нотариално заверено копие и оригинал на двете заедно за справка.

АКАДЕМИЧНА СПРАВКА, УВЕРЕНИЕ – оригинал на документите.

СРОКОВЕ И ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
СРОКЦЕНА В ЛВ.
11 работни дни + време за куриер109
8 работни дни + време за куриер126
7 работни дни + време за куриер139

ДИПЛОМА ОТ УЧИЛИЩЕ ПО ИЗКУСТВАТА, ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ДИПЛОМА ОТ УЧИЛИЩЕ ПО ИЗКУСТВАТА – трябва да е нотариално заверено копие и оригинал на двете заедно за справка.

СРОКОВЕ И ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
СРОКЦЕНА В ЛВ.
7 работни дни + време за куриер107
4 работни дни + време за куриер133
3 работни дни + време за куриер155

МЕДИЦИНСКИ ДОКУМЕНТИ

МЕДИЦИНСКИ СВИДЕТЕЛСТВА – трябва да е оригинал на документа.

СРОКОВЕ И ЦЕНИ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
СРОКЦЕНА В ЛВ.
7 работни дни + време за куриер107
4 работни дни + време за куриер133
3 работни дни + време за куриер155

За извършването на преводи и легализация има специфични държавни изисквания към документите. На определени документи, издадени от чужди държави, е нужно да има апостил, за да могат да преминат успешно превод и заверка в България. Моля, опишете вида на Вашия превод и/или легализация и сроковете, за които той трябва да бъде направен, за да дадем възможно най-ниски цени.

За повече информация при легализация и на друг вид документи можете да се обърнете към служителите в офисите на Давитоз в София, Варна и Бургас. За превод и легализация на диплома, удостоверение и други попълнете контактната ни форма и ние ще Ви дадем оферта с приложимите цени.