Какво издава прическата за личността Ви?

прически

Фризурата ни – начин да изразим себе си

Формата и цвета на косата е играела важна роля за доверието и представите на хората в древността. Още в Гръцката и Римската империи изящните перуки са били символи на богатство и ранг в обществото. Клеопатра, кралица на Нил, била известна с гъстата си, черна коса. Самсон от Библията е имал дълга коса, която символизирала божествената сила. Политиците и съдиите също носели перуки в знак на мъдрост, неутралност и справедливост. Нашите предци смятали, че грижата за косата е от съществено значение и така си е и останало и до днес.
Важното е да можем да направим някакво, по възможност правилното впечатление с нашата фризура. Ето защо прекарваме часове при нашия фризьор в подобряване външния вид на косата ни. Ние постоянно търсим най-подходящата прическа, цвят и обем. Настроението ни често се определя от това, дали сме постигнали желания външен вид на косата. Косата ни има значение повече, отколкото си мислим, защото я използваме, за да изразим самоличността и аурата, която желаем другите да възприемат.
Авторът и философ Ален де Ботон казва: „Ние използваме косата си, за да комуникираме. Ние се опитваме чрез съчетанието на цветните протеинови нишки да изразим ключови аспекти на нашата душа – и да предадем някои от най-дълбоките истини за това кои сме. “
И така, какво казва настоящата Ви прическа за вашата личност? Нека погледнем примерите от гледна точка на професионален фризьор.

Странично разделена коса: Състрадателност

прическа странична
Вие сте внимателен слушател. Имате голямо сърце, което знае как да ликува с другите, а също така знаете и как да скърбите с приятел в беда. Щедри сте с похвали и утешителни думи. Давате честна обратна връзка без никакви користни мотиви. Вие сте човек, на когото може да се разчита и знаете как да бъдете подкрепа за хората във времена слабост. Смята се, че има нещо знаково в това да преметнем косата си страничното, което казва на хората, че сте категорични и търпеливи. Използвате раздела и отмятането на косата, за да кажете на другите, че сте внимателни, скромни, търпеливи, разумни и много склонни да бъдете реалисти. Този жест показва, че на Вас може да разчита.

Свободно пуснати едри къдрици: Вие въплъщавате увереност

фризура на вълни
Ако носите косата си във вид на плажни вълни с лятно настроение през цялата година, то вие сте абсолютно уверени в себе си и сте любител на свободата с голяма вътрешна енергия. Университетско проучването през 2017 г. в Южния адвентистки университет в САЩ измерва доверието във връзките на жени с определени типове коса сред студентките от колежа. Тези с вълнообразна коса се оказват най-уверени във връзките си. Удобно им е около хората. Обичат компанията на семейството си, страхотни приятели са дори с абсолютни непознати. Но са и от онзи тип, който обича и всъщност жадува и малко да е сам. Обичат независимостта си и говорят със сигурност в гласа. Хората им се възхищават заради това.

Коса със средна дължина: Вие сте практична

коса средна дължинаБезпроблемна прическа със средна дължина е идеалното решение, тъй като е практически компромис – получавате удобството на късата прическа, като същевременно получавате дължината, която все още е достатъчно дълга за стилизиране. Имате най-доброто от двата свята, защото обичате да се справяте с нещата от логичната гледна точка.
Вие цените здравия разум и сте отдадена на целите си. Не обичате да губите време, така че винаги мислите за най-бързия и ефикасен начин за изпълнение на дадена задача. Вярвате, четрябва да работите умно, вместо да работите здраво. Приятелите разчитат на вас да им посочите плюсовете и минусите на всяко рисковано начинание, което решават да подемат. Хората изпитват почитание към Вас заради грациозния начин, по който се справяте и с най-лошите ситуации.

Висока опашка: Вие сте пълни с енергия

на опашка
Високо хванатата в опашка коса подсказва, че сте енергична и спортна. Внасяте живот в стаята. Вие сте готови за решаване на проблеми и обичате да насърчавате хората да бъдат по-активни и здрави. Този изящен външен вид Ви кара да изглеждате по-млади и излъчва устремена към целта аура. Обичате да отдавате на гонитбата, като ясно заявявате от какво се нуждаете и как искате това да се осъществи. Вие сте прям и динамичен човек, с който се работи добре. Постоянно намирате начини да управлявате интелигентно времето си, като поддържате фокуса си върху нещата или хората, които наистина имат значение за вас.

Руса коса: Вие сте отворени към хората

руса бомба
Приятелски настроени сте и сте страхотни в разговорите. Приятната Ви усмивка улеснява хората да се сприятеляват с вас. Вие сте здраво стъпила на земята и знаете как да смесите в тълпата, като при това със сигурност намирате начин и да се откроите. Холивудската икона Мерилин Монро, за която е използван термина „руса бомба“, изиграва огромна роля в представата за блондинката като най-атрактивния цвят коса. За блондинките се знае, че са харесвани и са секси.
Едно от проучванията за въздействието на косата използвало тест с жена, която да се разхожда в нощни клубове в продължение на няколко седмици. През целия експеримент тя променила цвета на косата си три пъти – блондинка, брюнетка, червена. Изследователите наблюдавали и преброили колко мъже се приближават към нея за разговор през едночасов период. Резултатите показват, че я заговарят най-често, когато косата е руса. В сравнение с 42-ма мъже, които се приближили към нея, докато е била брюнетка, 60 мъже са проявили интерес към нея, докато е била блондинки.

Брюнетка: Вие сте интелигентна

брюнетка

Приятелите и семейството ви се консултират с Вас за съвет. На работното място шефът ви вижда като човек, който взема разумни решения. Вие сте красноречиви, земни и обичате да правите нещата сами. Харесва ви да помагате на другите и да направите разлика в непосредствената си общност.
Според проучване 81 процента от 1500 мъже, които са били запитани, описват брюнетката като „интелигентна“, докато 67 процента коментират, че тя изглежда „самодостатъчна“, когато са помолени да изразят впечатления за нейната личност.

Червена коса: пламтите от страст

червенокоса
Пламтите от страст и вълнение. Събуждате се рано с определена цел в главата. Изпълнявате задачите си с интензивна преданост и всеотдайност. Вие сте някой, който влага сърцето в работата си. Говорите за вашите проекти с усърдие и плам. Хората се възхищават, че имате работа, която обичате. Имате „огнена личност“, чиито черти включват лидерство, любов, страст, проницателност, динамичност, интуиция и изразителност. Същото проучване сред мъжете показва, че 64 процента от изследваните 1500 мъже възприемат червенокосите жени като темпераментни и огнени.

Изкуствено изправена коса: Копнеете за приключения

изправена коса
Ако често сте склонни да изправяте къдравата си коса, има вероятност да сте човек, който обича да преживява приключения. Харесва ви да откривате нови неща. Вероятно сте човек, който изпробва ново кафе в първия си ден на работа, защото имате авантюристични вкусови рецептори. Вие считате всяка ситуация, все едно дали добра или лоша, за образователно преживяване. Вероятността е голяма, че няма да останете дълго с тази прическа.
Това важи с особена сила сила за силно къдравите, които решават да си изправят косата. Те обикновено го правят за да разнообразят деня си и да изпитат нови емоции, които да допринесат за цялостното им развитие.

Ситни къдрици: Вие сте въплъщение на уникалността

ситни къдрици
Вие сте смели и откровени. Човек, който обича да предизвиква възприетите норми. Не се съобразявате прекомерно и не се затруднявате лесно от натиска на околните. Имате солидни ценности и принципи и сте в това, в което вярвате. Чествате своята уникалност и цените корените си. Ако това е естествената Ви коса, то вярвате, че тя отразява Вашата същност и също така показва, че се гордеете с това, коя сте сама по себе си. Къдравата коса има своя начин да ви накара да изглеждате забавно и изящно. Разрошените, пухкави къдрици придават игриви вибрации в обикалящата Ви среда.

Нетрадиционна прическа: Вие сте пълни с изненади

луда прическа
Ако прическата ви е с уникална форма и цвят, вероятно сте артист, който обича да излиза извън рамките. Уникалната прическа означава, че Ви е забавно да бъдете където и да е. Прическата ви показва своята креативна индивидуалност и безгрижен дух. Вие сте наблюдателни и емоционалният ви живот не е в права линия. Вместо това най-вероятно прилича на панаирско влакче от емоции с непредвидими спадове, върхове, завои и обрати. Това е типът, който намира красотата в обикновеното и този, който постоянно търси вдъхновение. Косата ви е само един от многото уникални начини да изразите себе си.

Сега знаете, че косата може да покаже същността на Вашата личност и настроение по много начини. Ако имате конкретна аура в конкретния ден, която бихте искали да предадете на конкретна среща, широката гама от избор на прически може да Ви помогне да постигнете това. А за професионалистите в областта, можем да помогнем с квалифицирано професионално обучение за фризьор.