Софтуерът 3D Studio Max

Софтуерът 3D Studio Max

3D Studio Max – професионален софтуерен пакет, създаден от Autodesk за компютърна 3D-графика. Софтуерът съдържа мощни инструменти не само за директно триизмерно моделиране, но също така за постигане на високо качество на компютърна анимация. Стандартният пакет включва и подсистема за визуализация, който позволява да се постигнат сравнително реалистични ефекти.

За постигане на фотореалистична визуализация лесно можете да се възползвате и от мощни визуализаторни приложения, като V-Ray, предназначени специално за работа с 3D Studio Max. 3D Max позволява да се приложaт успешно всички стъпки за създаване на триизмерен модел:

  • създаване на геометричния модел;
  • настройка на осветлението;
  • работа с материали;
  • визуализиране на сцената.

Това може да се постигне и от не много опитен потребител с малко демонстрация и упражнения. За това помага интуитивен, лесен за употреба интерфейс, обширни библиотеки от готови модели и материали, като са включени стандартни и разширени примитиви. Изграждат се прости геометрични форми в секунди – трябва само да изберете подходящия модел и да въведете исканите параметри (като дължина, височина, радиус и т.н.)

За повече информация: тук