Курсове за FCE в София, Пловдив, Варна и Бургас

Курсове за FCE в София, Варна и Бургас

Курсове – подготовка за FCE (First Certificate in English)

Център Давитоз провежда подготовка за FCE. На тази страница ще научите всичко за Cambridge First Certificate in English. Наша цел е да отговорим на Вашите въпроси.

На какво ниво е изпитът First Certificate in English?

Изпитът е на ниво upper-intermediate, В2 според Езиковата Рамка. Входящ тест по английски език можете да направите безплатно в нашите офиси в София, Варна, Пловдив и Бургас или онлайн като изберете подходящия тест:

ТЕСТ ЗА НАЧИНАЕЩИ (А1 до В1).

ТЕСТ ЗА НАПРЕДНАЛИ (В2 до С2).

Колко дълго е валиден сертификатът и за какво мога да го използвам?

Много хора избират да се явят на Cambridge First Certificate, а не на TOEFL или IELTS, защото FCE е валиден безсрочно. TOEFL и IELTS са с давност две години. Можете да използвате Cambridge First Certificate за следване в чужбина и за работа. За да решите, кой от изпитите да положите, попитайте конкретно университета и работодателя си в чужбина. Всеки университет и работодател може да признае всеки от изпитите за ниво по Европейската езикова рамка, TOEFL, IELTS, FCE или само някой от тях. За консултация можете да се обадите и в офисите на Давитоз в София, Пловдив, Варна (зимно кино Тракия) и Бургас (център).

Какво включва изпитът FCE?

First Certificate in English обхваща четири езикови умения: четене, писане, слушане и говорене, както и знания по граматика и лексика. Информацията по-долу показва подробно протичането на изпита:

Част 1: Четене и използване на английски език, 1 час и 15 мин. Обхваща разбиране на текстове от книги, вестници и списания.

Част 2: Писане, 1 час и 20 мин. Състои се от две задачи – 1. Писане на писмо или е-мейл и 2. Избор между есе, доклад, ревю и други подобни.

Част 3: Слушане, 40 мин. В тази част ще чуете различни материали, например от тип новини и всекидневни разговори.

Част 4: Говорене, 14 мин. Нужно е да покажете, че можете да общувате с други хора на английски език.

Важно е, че секцията четене и използване на английски (част 1) дава 40 процента от общия брой точки, а другите 3 умения (част 2, 3 и 4) са с тежест по 20 процента всяка.

Тестът се провежда в компютърен или в хартиен вариант според предпочитанията на курсиста.

Как протича частта говорене?

Изпитът FCE се провежда в два дни. Първият е един и същ за всички участници. Вторият ден е предвиден за Speaking. По време на устната част ще разговаряте на английски с един или двама партньори на различни теми. Датата на устния изпит се определя индивидуално за всеки около един месец предварително.

Как да се подготвя за FCE?

Център Давитоз провежда висококачествена подготовка по английски език както в групови курсове, така и в индивидуални уроци, съобразени с Вашето ниво и свободно време. Ако искате да проверите нивото си, може да направите входящ тест в офисите на Давитоз в София, Пловдив, Варна и Бургас или онлайн. Според входящия тест може да решите, дали да посещавате предварителни курсове по английски или да се запишете директно за подготовка за First Certificate. Подготовката за FCE в Давитоз набляга на местата, които са Ви трудни. Развиваме всяко Ваше умение – за слушане, говорене, четене и писане, за да издържите изпита с отлични резултати. Работим с оригинални изпити от минали години. Информацията относно продължителността и цените на курсове ще намерите на www.davitoz.org.

Кой вариант на изпита да избера?

Хартиеният и компютърният изпит са едни и същи като съдържание. Зависи от Вашите лични предпочитания, като се има предвид, че компютърният вариант има следните предимства:

– По време на изпита може да се следи оставащото време на монитора.

– За секцията Speaking се използват слушалки и текстовете се чуват по-отчетливо.

Кога има изпитни дати и къде се провежда тестът?

Изпитните дати и градовете, в които може да се явите, може да проверите тук.

Курсове за FCE

Как да се регистрирам?

Регистрацията се извършва онлайн чрез този линк.

Какви са цените за подготовка за FCE?

Езикови изпити в групово обучение

376 лв. изпити
 • обучение в група
 • подготовка за езиков изпит
 • петседмичен курс
 • два пъти седмично по три учебни часа

Езикови изпити индивидуално

428 лв. изпити
 • индивидуално обучение
 • подготовка за езиков изпит
 • продължителност по уговорка
 • дни и часове по избор

Изпити с език и математика

475 лв. изпити
 • индивидуално обучение
 • подготовка с чужд език и математика
 • в дни по избор
 • в часове по избор

– Групово обучение се провежда за изпитите TOEFL, IELTS, Cambridge First Certificate in English, Advanced и Proficiency.

– SAT, GRE и GMAT са в индивидуална форма.

– СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! При записване на двама или повече курсисти, които са приятели или роднини, курсът може да се провежда като индивидуално обучение, по график, който курсистите желаят, но на цената на групови занятия.

Кога се заплаща таксата?

Таксата за обучение се заплаща при записването в пълен размер. Може да се заплати в офисите ни в София, Пловдив, Бургас и Варна или по банков път.

Мога ли да се явя само на пробен изпит без да съм посещавал курс в Давитоз?

Да, записването се извършва в офисите на Давитоз.

Как мога да посещавам курс, ако не съм от града и не мога да пътувам?

Онлайн курсовете по английски език в Давитоз са лицензирани международно. Подготовката за FCE се провежда чрез скайп, слушалки и микрофон и e изключително подходящa за хора, които искат да спестят време и да не пътуват. За повече информация за онлайн обучението натиснете тук.

При допълнителни въпроси може да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂