Български език за чужденци. Уроци по БЕЛ за 7 и 12 клас

Курсове по български език и литература в София, Варна и Бургас

English-Version For English version of this page click here

Уроци по български език и литература.

В Давитоз можете да получите отлична подготовка по български език и литература за:

– помощ в училище

– матура и кандидатстудентски изпити

български за чужденци

творческо писане

Често задаваните от Вас въпроси са:

Каква е продължителността на курсовете по български език и литература?

Груповите курсове за деца и ученици са 2 вида: 6 седмични (със занятия 2 пъти седмично по 3 учебни часа) и тримесечни, целогодишни (с 3 учебни часа на седмица). Индивидуалното обучение е по уговорка.

Курсовете по български за чужденци са 2 пъти седмично по 3 учебни часа за период от 6 седмици на ниво или индивидуално по уговорка.

За кои изпити по български и литература мога да се подготвя в Давитоз?

За матури, кандидатстудентски изпити по БЕЛ и за всеки от изпитите по Европейската Езикова Рамка.

На каква възраст са курсистите в една група?

Има отделни групи за ученици, разделени по класове и за чужденци според нивото на обучение. Нашите курсове по творческо писане са подходящи за почти всяка възраст и могат да са групови или индивидуални. Преподавателите ни подготвят своите уроци така, че да са пригодени за възрастовата група на курсистите.

Коя е учебната програма?

– Обучението за матура и кандидатстудентски изпити по БЕЛ се провежда по специализирани за дадения изпит материали.

– В курсовете за извънкласна подготовка за деца и ученици се използват най-често сборници и учебници, одобрени от Министерство на образованието и науката.

– В курсовете за чужденци се работи по системата „Български език за чужденци“, a в индивидуално обучение по същата програма или по учебник, който курсистът е избрал.

Колко са нивата на обучение?

– В курсовете за матура и кандидатстудентски изпити по български и литература са нужни 1 до 2 нива на обучение, според началните знания на курсиста.

– Курсовете за извънкласна подготовка са за учебен срок.

– Основните нива в курсовете по български за чужденци са четири. Над тях има и специализирани, надграждащи с терминология.

Кога има започващи курсове?

Курсовете започват в началото и в средата на всеки месец. Индивидуалното обучение по български и литература стартира по уговорка.

Кои са преподавателите по БЕЛ?

Давитоз провежда висококачествено обучение, следствие на дългогодишна работа и отличен преподавателски състав. Всеки един преподавател притежава теоретични и практически знания и умения.
Курсове по български език и литература

Каква е цената на обучение по български и литература?

Таксите са следните:

– извънкласна училищна подготовка, изпити след 7 клас и творческо писане 288 лв/ група, 346 лв/ индивидуално.

– матури след 12 клас и кандидатстудентски изпити 346 лв/ група, 389 лв/ индивидуално.

– български за чужденци 346 лв/ група, 389 лв/ индивидуално.

– СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!! При записване на двама или повече курсисти, които са приятели или роднини, курсът може да се провежда като индивидуално обучение, по график, който курсистите желаят, но на цената на групови занятия.

ВАЖНО: За курсистите на Давитоз изпитите по Европейската Езикова Рамка и издаването на сертификат са безплатни. За тези, които не са посещавали курсове в Давитоз, а желаят да се явят само на изпит, цената на изпита и издаването на сертификат е 226 лв.

Кога се заплаща таксата?

Таксата за обучение се заплаща при записването в пълен размер. Може да се заплати в офисите ни в София, Пловдив, Бургас и Варна или по банков път.

Ще получа ли сертификат след края на курса?

Курсовете по български език и литература за ученици и кандидат-студенти завършват с изходящ изпит и оценка.

Център Давитоз е лицензиран международно. Курсовете по български за чужденци завършват с изпит и сертификат съобразно Европейската Референтна Езикова Рамка.

Мога ли да се явя само на изпит, без да съм посещавал курс в Давитоз?

Да, в Давитоз можем да Ви запишем за пробен изпит за матура и кандидатстване с БЕЛ с такса 96 лв, както и за изпит по български за чужденци с такса 226 лв. Заявката за изпитите се извършва в офисите на Давитоз.

Как мога да посещавам курс, ако не съм от града и не мога да пътувам?

Онлайн курсовете по български език и по литература се провеждат чрез скайп, слушалки и микрофон. Изключително подходящи са за хора, които искат да пестят време и да не пътуват. За повече информация за онлайн обучението натиснете тук.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂