Курсове за DELE в София, Пловдив, Варна и Бургас

Курсове за DELE в София, Варна и Бургас

Курсове по испански за DELE

На тази страница можете да се информирате относно испанските изпити DELE и подготовката, която образователен център Давитоз предлага в Бургас, Варна, София и онлайн. Най-често задаваните от Вас въпроси са:

Какво означава DELE и от кого се издава?

DELE е съкращение за Diploma de Español como Lengua Extranjera или в превод на български – диплома по испански като чужд език. Официалните документи се издават от Институт Сервантес в съдействие с испанското Министерство на образованието и науката.

Какво ниво е нужно, за да се явя на изпит DELE?

Изпитите за DELE са стандартизирани тестове, които обхващат нивата A1 до C2 по Европейската езикова рамка. За прием в университет или за работа в испаноговоряща държава обикновено е достатъчно DELE B2. За да определите своето ниво на испански, можете да кликнете тук или да направите входящ тест в офисите на Давитоз в София, Пловдив, Варна и Бургас.

С какво времетраене са курсовете по испански с подготовка за DELE?

Курсовете по испански за изпита DELE са 6-седмични с посещения 2 пъти седмично по 3 учебни часа или индивидуални по уговорка.

Какво съдържа изпитът DELE?

Независимо за кое ниво се подготвяте за DELE, компонентите на изпита са еднакви. Разликата е в езиковата сложност. Основните модули в изпита са:

– слушане на диалог или презентация на испански и отговор на задачи към чутата информация

– четене на един или повече текстове на испански с отговор на въпроси към текста или с намиране на заглавия или подходящи пасажи

– езиково-граматичен компонент, свързан с употребата на езика

– разговор или устна презентация на испански език

Как се оценят и кога се получават резултатите от теста?

За да се счете изпитът за взет, се изискват минимум 60 от 100 точки, тоест 60 процента. Резултатите излизат приблизително 3 месеца след полагане на изпита, защото се проверяват от преподаватели в университета на Саламанка.

Как да се подготвя успешно за избраното от мен ниво?

Ние в Давитоз разполагаме с материали за подготовка по испански на всички езикови нива и също така с тестове от предишни години. Подготвяме за всеки един от компонентите на изпита, като наблягаме особено на трудните места, например писане на съчинения на испански език или употреба на времената и наклоненията. Нашите преподаватели притежават теоретична и практическа подготовка и подход към курсистите.

Курсове за DELE

Кога има дати за изпитите DELE и колко е таксата?

Датите за изпитите DELE се определят от Испанския институт Сервантес. Таксата за изпитите зависи от нивото. За повече информация можете да кликнете тук.

Как мога да се регистрирам за изпита?

Регистрацията за изпита може да бъде направена в големите областни градове. За повече информация, моля кликнете тук.

При допълнителни въпроси можете да ни изпратите запитване или да се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакти 🙂