Предимствата на салонния маникюр

салонен маникюр

Защо маникюрът е важен?

Грижата за ноктите би трябвало да е неразделна част от ежедневния тоалет на всяка жена по няколко причини:

– Здравите нокти са знак за добро общо здравословно състояние на човека. В натурален вид те би трябвало да имат бледорозов цвят и резките по тях да са вертикално разположени. Дълбоките хоризонтални резки обикновено показват някакъв здравословен проблем.

– Грижата за ноктите е здравословен навик, тъй като предотвратява сухата кожа, омекотява грапавите ръбове и намалява вероятността за деформация на плочката, извиване навътре и срастване или врастване в пръста.

–  Красиво оформените нокти, оцветени и декорирани с вкус, привличат позитивен интерес и създават добро впечатление у събеседниците. Те при всички случаи трябва да са така оформени, че да не пречат при извършването на ежедневните задължения (като например ползването на клавиатура или кухненски нож:)

Предимства на професионалното обслужване

ОПИТ

Повечето услуги за маникюр се извършват от опитни маникюристки, видели множество ръце и нокти. Това им дава неоспоримо предимство в преценката за състоянието и подходът към конкретния случай, ако все пак се окаже, че има някакъв козметичен проблем, който трябва да се отстрани преди желаната процедура. Освен това може да отнеме по-дълго време, ако лекувате собствените си нокти, като по този начин ще останете по-малко доволни от крайния резултат. Тъй като отговорност на професионалния маникюрист е да ви осигури качествено обслужване, което отговаря на вашите представи, можете да сте сигурни, че няма да се получи нещо прекалено крещящо или бляскаво, а ще получите красиво оформени и полирани нокти.

работа върху нокът

РЕЛАКСАЦИЯ

Това, че посещавате салон, ви осигурява предимството на допълнителни услуги за преглед, почистване на ръцете и овлажняване, което включва нежен масаж, оформяне и полиране на плочката, което и придава гладък завършек. Много салони имат релаксираща обстановка, която подобрява общото благосъстояние. Следователно получавате повече стойност за парите си, тъй като салоните гарантират, че клиентите им са добре обгрижвани.

ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОДУКТИ

Добре оборудвания салон за маникюр предлага широк спектър от продукти за маникюр, от които можете да избирате, в сравнение с ограничения избор, който имате у дома. Поради изискванията за професионално обслужване, салонът предлага широка гама от лакове за нокти като шеллак, декорации за нокти и допълнителни екстри като блясък или акценти с бижута за бляскав и ефектен външен вид на ноктите. Можете да изберете да направата на акрилни или изкуствени нокти, които са много по устойчиви във времето, или да изберете конкретен дизайн на ноктите за смела промяна.

шилак и акрил

ХИГИЕНА

През последните години има притеснения дали хигиената е на високо ниво. За да избегнат опасения относно повторното използване на инструменти за маникюр, което води до инфекции на ноктите, някои салони ползват специални найлонови опаковки за най-важните инструменти след дезинфекция. За да избегнат проблеми, салоните за нокти са длъжни да отговарят на строги хигиенни стандарти. Общата чистота в салона и интериорът често предоставя на клиентите обща представа за неговите хигиенни стандарти. След употреба трябва да се изхвърлят порестите пили и дъсчици, за да се избегне разпространението на бактерии.

ПРЕВЕНЦИЯ

Трябва да се внимава с подрязването на кожичките. Подрязването на кожичките се избягва в салоните за маникюр. Това е стандартна хигиенна практика, тъй като се знае че кожичките в основата на ноктите са там, за да защитават пръста от появата на инфекция. Те предпазват нокътното легло от бактерии и мръсотия и подрязването им може да доведе до инфекция.

Професионалното третиране от маникюрист е заслужена награда, от която се възползват повечето жени. Макар и да е по-икономично да провеждат маникюрната терапия у дома, жените рядко се отказват от предимствата, които предлагат салоните за маникюр. Затова, за всички начинаещи и бъдещи маникюристи предлагаме професионално обучение по специалността.